Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
MD13:
no właśnie nie. u mnie przy przebiegu 117 tyś miałem problem z DPF. w firmowych skodach zaczęły się problemy po 100 tyś i co ciekawe auta w ciągle w trasie.
hyubi:
Czyli niema reguły. Może się pojawić problem po 100tys. a można przejechać i 300tys. bez problemów.
Ciężki orzech do rozgryzienia ten DPF.
Zobaczę za tydzień czy mycie coś pomoże, i na jak długo.
Słyszałem też że po umyciu filtra, dpf nie osiąga tych temperatór jak przed umyciem, są niższe.
Dotyczy to nowszych samochodów, mechanik mówił że mój pięcioletni się do nich zaliczenia.
Może ktoś kto mył filtr, obserwuje w Torque temperatórę wypalania, jest niższa, czy taka sama jak przed umyciem?
Venom:
chyba nie ma .Ja mój regenerowałem przy ponad 250k i tak naprawdę jeszcze by pojeździł tak jak było .
Nie obserwuje temperatury . Człowiek u którego to robiłem mówił że to przywraca normalną funkcję nazwijmy to fabryczną. Nie wiem jak to może wpływać w wysokość temperatury. U mnie facet w komputerku ustawił dpf jako"nowy" na fabryczne ustawienia . To jest tak naprawde tylko mycie i odblokowanie zablokowanych kanalików .
hyubi:
Pytałem dzisiaj pracownika który pracuje w firmie co myją DPFy, mówił że z filtrem jest ok, i można myć go kilka razy.
Powiedział też że może tak być że nie będzie osiągał temperatury, ale po myciach takich co mechanicy robią domowymi sposobami.
Czyli zalewają na noc go środkami hemicznymi, i na drugi dzień myją myjką ciśnieniową, wypukując wtedy cenne pierwiastki, które przez noc zachodziły w reakcję z agresywną hemią, co niby ma tylko rozpuścić popiół.
A mój mechanik właśnie tak robi i pewnie miał to na myśli.
Venom:
i to może się zgadzać. Przy profesjonalnej regeneracji stosuje się jakieś ekologiczne płyny z bananów czy czegoś tam. Zero agresywnej chemii więc nic się nie uszkadza .
Nawigacja
[#] Następna strona