Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (119/168) > >>

lucas4891:
No raczej i jedno i drugie ma znaczenie. Po 7km to silnik ledwo sie nagrzeje, a DPF na pewno nie bedzie mial szans na samoczynne dopalenie sadzy

Venom:
no i dlatego napisałem że w chwili gdy widzę ze wzrasta spalanie ( zaczyna dopalać )  jadę na autobana lub gdzieś gdzie takie warunki  mogą zajść i zachodzą. Dzieje się to w częstotliwości 450-500km . Co tu jest ciągle niezrozumiałe ?

waszek_rmc:

--- Cytat: "Venom" ---Dzieje się to w częstotliwości 450-500km
--- Koniec cytatu ---

Też tak ogarniałem, zerowałem sobie podlicznik ze wskazaniem i gdy tylko zbliżałem się do przebiegu 600 km - jebs na obwodnice. 90% przypadków dopalanie

Venom:
Dokładnie, idzie to ogarnąć w ten sposób jeśli wszystko działa prawidłowo i zaobserwuje się co trzeba. No ja leje jeszcze tego Archoila do paliwa i tankuje tylko na BP ( chyba że nie mam wyjścia) . Na spalanie wydaje mi się że lepiej działał ten specyfik z K2 ale tyle się naczytałem po tym Archoilu że takie cudo to leje. Pewnie z pół butelki złożyłem do tej pory . Jakiejś zmiany nie zauważyłem stosując ten specyfik ale  może bym zauważył gdybym nie stosował .

marcin_kutno:
Odkąd kupiłem to zawsze tankuję na Orlenie w Kutnie a wypala regularnie co 410-430.  Masz porównanie czy  ropa lepsza na Orlenie czy na BP, chodzi oczywiście o stacje w Kutnie
Też wyjeździłem ok pół pojemnika archoila i nie widzę różnicy przed a po użyciu dodatku

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej