Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
waszek_rmc:
Chyba że tak ASO udrażnia :) Nie wiem. Muszę się tym zająć. Póki co mi to nie przeszkadza, aczkolwiek czasem widzę w lusterku...Jutro może ogarnę te piankę do DPF od K2 i zobaczę.
marcin_kutno:
Natrafiłem przypadkiem na apkę Car Scanner, zainstalowałem i włączyłem demo, widzę że serwuje chyba więcej informacji niż Torque Pro z którego korzystam aby dowiedzieć się o zainicjowaniu procesu wypalania. Nie widzę tylko w nowej apce informacji o stopniu zapełnia filtra, w Torque Pro zresztą też tego nie ma a przydała by się taka informacja, byłoby wiadomo kiedy należy udać się na dłuższą przejażdżkę. Może ktoś z forumowiczów skusi się na instalację, sprawdzenie i podzieli się informacją czy apka lepiej sobie radzi niż Torque. Car Scanner też chyba posiada wersję pro.
Venom:
--- Cytat: "ELETomek" ---Venom - kiedy ten twój wzorowy dpf ma czas się wypalić przy takim użytkowaniu samochodu jak opisujesz?
--- Koniec cytatu ---
co masz na myśli? Do wypalenia potrzeba tak naprawde 15 minut jazdy. Widzę ze spalanie wzrasta powyżej 7 litrów tzn ze zaczyna dopalać, jadą na autobana albo gdzieś za miasto , dopala . To wszytsko .
ELETomek:
Może "mierzę swoją miarą" i uważam że jeżdżąc 2x7km to pobożne życzenia żeby dpf wypalał się co 500km.
Venom:
Co ci mam poradzić. Może jestem wyjątkowo religijny ? Nie ma znaczenia ile jeździsz tylko jak jeździsz .
Nawigacja
[#] Następna strona