Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
waszek_rmc:
Auto zakupione 3 miesiące po gwarancji - zakladam, ze ma :) Ostatnia rzecz jaka robili w ASO to zgłoszenie przez klienta dymienie. Dotarłem do papierów. Kontaktowalem się z poprzednim właścicielem i z ASO, a, ze pare szt sprzedali Santa Fe, to pamiętali to auto. Bylo wymuszone dopalanie DPF i zalany jakiś środek do czyszczenia, innych usterek nie uświadczyli.
Na rosyjskim forum, temat dymienia 2.2 crdi to dość powszechna sprawa... tam do 2015 były z normę EURO3 lub 4 bez DPF. Niektóre miały filtr, ale nikt nie wie wg jakiej zasady było to sprzedawane. Niektórzy czyścili kolektory i pomogło inni zmienili stacje benzynowe...
Venom:
--- Cytat: "Sebko" ---Regeneracja w moim przypadku wykonana była metodą ultradźwiękową - jakaś chemia plus płukanie. Przez kilka miesięcy było ok, interwały wypalania wróciły do "normy" 300-500km i nagle zaczęły się skracać jakby znowu był zabity.
Tankuję tylko vervę albo shell vpower. Od regeneracji stosuję dodatkowo k2.
Zastanawiam się od czego zacząć diagnozę aby dotrzeć do przyczyny problemu bo kolejna regeneracja rozwiąże go jak widać na chwilę.
--- Koniec cytatu ---
nie wiem czy dobrze to opisze jednak jest taki mechanizm ze jak jeździsz krótkie trasy to komputer sam skraca te interwały ponieważ "widzi" ze nie są mu stwarzane warunki do wypalania czyli długa jazda w odpowiednich obrotach czytaj odpowiedniej temperaturze. Komputer się ratuje i dostosowuje się do realnych warunków.Dlatego ja profilaktycznie co kilak tygodni wyskakuje na autostradę, trzeci bieg, 95km, 3 000 obrotów i tak z 15-wo minut.
[ Dodano: 2019-07-05, 10:45 ]
--- Cytat: "waszek_rmc" ---Auto zakupione 3 miesiące po gwarancji - zakladam, ze ma :) Ostatnia rzecz jaka robili w ASO to zgłoszenie przez klienta dymienie. Dotarłem do papierów. Kontaktowalem się z poprzednim właścicielem i z ASO, a, ze pare szt sprzedali Santa Fe, to pamiętali to auto. Bylo wymuszone dopalanie DPF i zalany jakiś środek do czyszczenia, innych usterek nie uświadczyli.
Na rosyjskim forum, temat dymienia 2.2 crdi to dość powszechna sprawa... tam do 2015 były z normę EURO3 lub 4 bez DPF. Niektóre miały filtr, ale nikt nie wie wg jakiej zasady było to sprzedawane. Niektórzy czyścili kolektory i pomogło inni zmienili stacje benzynowe...
--- Koniec cytatu ---
czyli nie regenerowałeś ? Dopalanie DPF tylko go dopala ale nie czyści z popiołu wiec to zupełnie co innego niż regeneracja Ale to ze ci dymu mogłoby świadczyć tylko o mechanicznym uszkodzeniu ale skoro nie pali sie CHECK to raczej odpada. Może tak jak piszą ruskie ze ten typ tak ma ?
ELETomek:
Venom - kiedy ten twój wzorowy dpf ma czas się wypalić przy takim użytkowaniu samochodu jak opisujesz?
waszek_rmc:
Venom, regeneracja była w i40. Teraz w Santa Fe tego nie robiłem, bo wypala się co 700-1200km. Ale dymi. To jest dziwne. Wszyscy twierdzą ze np problemy układu wtryskowego ciężko wyłapać jak jest DPF, bo sadze zatrzymuje. A mój końcówki ma od sadzy.
[ Dodano: 2019-07-05, 14:00 ]
Dodam ze nie traci mocy, obroty nie szaleją, nie gaśnie... brak błędów. Czyściłem EGR (był czysty) i czujnik doładowania. Lipa :)
Pajaro:
waszek_rmc, może masz wycięty albo masz zrobiony przelot we wkładzie cermaicznym :D i DPF nie wyłapuje sadzy i puszcza dyma :D
Nawigacja
[#] Następna strona