Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (116/168) > >>

Sebko:
Drodzy

W moim Handeju problem z DPF powrócił, radość po regeneracji trwała jakieś 15 tysięcy kilometrów.
Obecnie w codziennej eksploatacji wypala co 50-60 km, w trasie 100-150km.
Co radzicie w tej sytuacji? Od czego zacząć? Wtryski? Może ktoś miał podobny przypadek?
Jest może jakiś fachowiec godny polecenia Warszawa/okolice który zna się na rzeczy?

Ps dodam, że usuwać nie chcę.

MD13:
jak jeździsz dużo w mieście to tak będzie ci się wypalał i tyle. Ja miałem podobnie. Wywaliłem.

waszek_rmc:
Sebko, dziwna sprawa. A jak miałeś wykonywana regenerację? U mnie za to jest coś innego... regeneracja raz na 700 -1200 km, ale auto z lekka dymi... teoretycznie powinien się częściej zapychać. A dymu przy DPF nie powinno być.  Spróbuje tego K2. Być może filtr jest uszkodzony. Mogłem Niemca szukać a nie krajowego...

Venom:

--- Cytat: "MD13" ---jak jeździsz dużo w mieście to tak będzie ci się wypalał i tyle. Ja miałem podobnie. Wywaliłem.
--- Koniec cytatu ---

nieprawda. Jeżdżę właściwie tylko po mieście .Do pracy 7 km i do domu . Czasem jakaś trasa . Wypala jak w zegarku co około 450-500 km . Zregenerowałem przy 250 k przebiegu i przed regeneracją tez tak wypalał tyle że zaczynał nieco więcej palić .

[ Dodano: 2019-07-05, 08:25 ]

--- Cytat: "waszek_rmc" ---Sebko, dziwna sprawa. A jak miałeś wykonywana regenerację? U mnie za to jest coś innego... regeneracja raz na 700 -1200 km, ale auto z lekka dymi... teoretycznie powinien się częściej zapychać. A dymu przy DPF nie powinno być.  Spróbuje tego K2. Być może filtr jest uszkodzony. Mogłem Niemca szukać a nie krajowego...
--- Koniec cytatu ---

to ze krajowy ta akurat dobrze . Regenerowałeś ? Wywala ci jakiś błąd ? Gdybyś miał uszkodzony dpf wywalałoby ci błąd. Bo tego że masz dpf a nie puszkę po jesteś pewien ? Wystarczy podjechać do dobrego diagnosty. Zmierzy Ci ciśnienie przed i za dpf i będziesz wiedział.

Sebko:
Regeneracja w moim przypadku wykonana była metodą ultradźwiękową - jakaś chemia plus płukanie. Przez kilka miesięcy było ok, interwały wypalania wróciły do "normy" 300-500km i nagle zaczęły się skracać jakby znowu był zabity.
Tankuję tylko vervę albo shell vpower. Od regeneracji stosuję dodatkowo k2.

Zastanawiam się od czego zacząć diagnozę aby dotrzeć do przyczyny problemu bo kolejna regeneracja rozwiąże go jak widać na chwilę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej