Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (115/168) > >>

waszek_rmc:
Jak jest gwarancja to po co wycinać?
badi01, bazuje na fakturach i historii jakie ma obecne moje auto. Poprzedni właściciel płacił za dopalanie wymuszone. Jak również za jakieś dodatki wspomagające te dopalanie. Możesz spróbować na początek jakiejś chemii bezpośrednio wciskanej do DPF (w ASO pewnie zrobią to samo). K2 podobno sadze rozpuszcza :) Sam chyba sobie wypróbuje za jakiś czas.

kacluk1987:
tylko ile to ma wspólnego z ekologią? Jedni myją i dalej się martwią o wypalanie drudzy wycinają i mają za przeproszeniem wyj**ne. i też spoko.. Cały dpf to tylko myk na kasę użytkowników.. Dawno temu było powiedziane że wystarczyło zrobić na komputerze informację że procedura się rozpocznie i nie gaś silnika.. to zbyt łatwe by to było..

Swoją droga ciekawe jakby na serwis pojechać z wyciętym dpf czy by się zorientowali.
W uk podczas przeglądu nie mogą zdjąć żadnych osłon z silnika czy pokrywy więc nie mogą sprawdzić co i jak z dpf:) ewentualnie tylko wizualnie czy ktoś downpipa nie założył

Venom:
zorientować by się zorientowali jak tylko by spojrzeli na końcówki rury wydechowej

Pajaro:
Końcówkę można doczyścić lepiej niż od nowości  :-D

kacluk1987:
Miałem to samo napisać:) Ja tak robiłem w bmw bez dpf jak w uk na MOT(przegląd) jechałem:)  Podczas testu emisji spalin przy mocnym dodaniu gazu poszła czarna chmurka ale wyniki były idealne?? Badanie dymomierzem..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej