Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
waszek_rmc:
Dokładnie. Miałem wyjmowany w celu czyszczenia. Nic nie narzekali, nic więcej nie doliczyli.
hyubi, przeczytaj cały ten temat. Było już tu chyba wszystko o DPF. Najważniejsze po czyszczeniu/wymianie to ponowna adaptacja.
Co do twojego przypadku. Moje auto codziennie robiło trasę 2 x 18 km plus weekend 200-300. Ewentualne dłuższe wypady ale to nie nonstop. Problemy nie miałem - 500/700 dopalanie. Skoro u Ciebie nagle zrobiło się 50 to może szukaj gdzie indziej przyczyny? Jakość paliwa, wtryski... dziwne ze nagle taki skok
Eryk65:
Co by było gdyby tak wejść w spór zbiorowy z hyundaiem aby we wszystkich dislach z dpf-em zamontowali jakiś sygnalizator informujacy o wypalaniu dpf.W innych markach to jest i nie mają z filtrem problemów i oleju nie przybywa. Tak jest np w Oplach.Może by dało się wymusić akcję serwisową na koszt producenta.
Pozdrawiam.
ELETomek:
Eryk65 nie wiem o czym piszesz. Miałem opla astrę j, fiata grande punto 1.3 z dpf i nie ma w tych autach sygnalizacji wypalania dpf. Jest tylko kontrolka gdy masz problem z dpf.
Są marki które stosują "piąty wtryskiwacz", paliwo wtryskiwane jest bezpośrednio do dpf i takich systemach "oleju" nie przybywa.
Eryk65:
Sąsiad ma astre i tam ma informacje ze trwa wypalanie .
Auto sprowadzone z przebiegiem 180 tys i nie ma problemów z dpf i z olejem.
ELETomek:
Widocznie sąsiad ma astrę na wypasie ;-) Inni montują diody, apki na smartfona, czy obserwują spalanie chwilowe. Problemy z dpf mają takie same jak w i40.
Nawigacja
[#] Następna strona