Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (109/168) > >>

ghost2255:

--- Cytat: "Alfred" ---wypalanie co 500km. Z góry wiem kiedy się będzie wypalać bo sobie kasuje za każdym razem licznik. I teraz spokój.
--- Koniec cytatu ---

To taki połowiczny sukces, bo dalej jesteś niewolnikiem DPF-u. Ciągłe sprawdzanie, czy to już, czy jeszcze trochę.
Dla mnie to porąbane, żeby tak eksploatować auto.
To mój pierwszy diesel od chyba 10 lat i widzę, że to nie idzie w dobrą stronę.

Najlepiej wspominam hybrydę Toyoty-totalna bezawaryjność, spalanie znikome, niezniszczalny automat i moment od samego dołu.

hyubi:
Alfred napisz jakie trasy robisz, długie czy krutkie? że teraz wypala ci co 500km.

ELETomek:

--- Cytat: "Alfred" --- Ja regenerowałem i wypalanie co 500km. Z góry wiem kiedy się będzie wypalać bo sobie kasuje za każdym razem licznik. I teraz spokój.
--- Koniec cytatu ---

??? Ale, że jak? Możesz coś więcej o tym napisać? Po regeneracji zaprogramowali Ci wypalanie co 500km czy jak? :roll: Czy stosujesz jakąś aplikację do dpf? Bo jakoś nie pojmuję skąd z góry wiesz kiedy się będzie wypalał.

kisiek:
Hyubi.Miałeś nadzieję jak ja 2x w ASO wypalanie dpf i wymiana oleju 1500 PLN psikanie plynu przez czujnik i jazda bez sensu po obwodnicy.strata kasy,czasu.nerwów. Teraz wycięty i spokój. A jak beda się czepiać to przed przeglądem założę na chwilę jakiś od angola za 800 PLN i z bani.

kacluk1987:
Kiesiek popieram. Ja mam zamiar to samo zrobic;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej