Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
ELETomek:
--- Cytat: "marcin_kutno" ---Czy ktoś używa profilaktycznie jakiś środków do dpf, typu liqui moly lub K2 dedykowanych do dpf i może coś powiedzieć o nich?
--- Koniec cytatu ---
Na forum opla polecali dodatek Wynn's http://wynns.pl/sklep/do-diesla/dpf-regenerator-filtra-czastek-stalych-bez-demontazu/ . Ponoć skuteczny. Ja stosowałem dodatki polepszające parametry oleju napędowego Milers i Archoil raczej bez spektakularnych efektów.
marcin_kutno:
O ile można wstawić link do tego forum, to poproszę.
ghost2255:
--- Cytat: "hyubi" --- Jeżdżę na krótkich odcinkach 2x5km. i co drugi weekend trasa 200 km.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli taka eksploatacja ma być cały czas, to albo wyrwac chwasta, albo pomyśleć o zmianie na jakąś benzynę.
hyubi:
Prędzej wytne ten wyrostek jak zmienie na benzynę. Wyprobuję ten K2, z raz wypiorę, jak nic nie pomoże to faktycznie przy tej jeździe zostanie tylko wyciąć mu ten wyrostek, i się nie martwić że oleju przybywa, czy patrzeć w spalanie kiedy wypala. Normalnie na luzaka przez ten DPF jeździć się nieda. Ten środek K2 użyć co się psiuka do DEPefa, czy o jakimś innym mowa?
Alfred:
Ja próbowałem tych środków jak mój wypalał co 100km. Nie pomogło. Jak jest zapchany to nic nie zrobisz. Dwie opcje. Wycinasz jak dużo osób pisze, że to super rozwiązanie lub regeneracja. Ja regenerowałem i wypalanie co 500km. Z góry wiem kiedy się będzie wypalać bo sobie kasuje za każdym razem licznik. I teraz spokój.
Nawigacja
[#] Następna strona