Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
Venom:
--- Cytat: "marcin_kutno" ---
--- Cytat: "Venom" ---
--- Cytat: "hyubi" ---Byłem na kompie dwa miesiące temu, mechanik mówił że ciśnienie jest ok, 100 minibarów pokazywało. Zapytam przy okazji jaka jest górna granica ciśnienia maxium jak jest zapchany?
--- Koniec cytatu ---
ale tu trzeba sprawdzić ciśnienie przed i za dpf .To co ty napisałeś to jest jakie ciśnienie ? Czego i w jakim momencie ?
--- Koniec cytatu ---
W Kutnie sprawdzałeś?
--- Koniec cytatu ---
Nie, w Kole. Mi tam regenerowali .
marcin_kutno:
Czy ktoś używa profilaktycznie jakiś środków do dpf, typu liqui moly lub K2 dedykowanych do dpf i może coś powiedzieć o nich?
kisiek:
Ja mam hundka już po kastracij.W citroen i peugot przy wypalaniu komputer żeby obciążyć silnik włącza podgrzewanie lusterek i tylnej szyby.Chłopaki montują diody przy lusterkach i wtedy wiedzą kiedy wypala dpf(sprawdzone).Ciekawe czy hyundai też coś takiego ma żeby obciążyć silnik?
kacluk1987:
Niestety nie ma:( przy kastracji chipa robiles czy tylko wyciales? To miales problemy czy wyciales profilaktycznie??
kisiek:
Dolewał paliwa do oleju.Po wycięciu mechanicznym i przeprogramowaniu nic złego się nie dzieje.Przejechane juz rok i ani nie ubywa ani nie przybywa oleju.Żałuję tylko że go od razu nie podnioslem na mocy do 180 KM
Nawigacja
[#] Następna strona