Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (105/168) > >>

Venom:

--- Cytat: "hyubi" ---Byłem na kompie dwa miesiące temu, mechanik mówił że ciśnienie jest ok, 100 minibarów pokazywało. Zapytam przy okazji jaka jest górna granica ciśnienia maxium jak jest zapchany?
--- Koniec cytatu ---

ale tu trzeba sprawdzić ciśnienie przed i za dpf .To co ty napisałeś to jest jakie ciśnienie ? Czego i w jakim momencie ?

hyubi:
Jak kupiłem samochód to pojechałem do mechanika aby sprawdzić go pod kompóterem. Powiedział że dpf jest ok, cisnienie 100minibarów, widziałem że sprawdzał na wyższych obrotach. Dla mnie to była nowość ten dpf i nie wiedziałem nic o ciśnieniach, pytałem tylko czy jest i czy nie zapchany.

marcin_kutno:

--- Cytat: "Venom" ---
--- Cytat: "hyubi" ---Byłem na kompie dwa miesiące temu, mechanik mówił że ciśnienie jest ok, 100 minibarów pokazywało. Zapytam przy okazji jaka jest górna granica ciśnienia maxium jak jest zapchany?
--- Koniec cytatu ---

ale tu trzeba sprawdzić ciśnienie przed i za dpf .To co ty napisałeś to jest jakie ciśnienie ? Czego i w jakim momencie ?
--- Koniec cytatu ---

W Kutnie sprawdzałeś?

ELETomek:
Podjedź na kompa do jakiegoś speca od dpf. Różnica ciśnień 100mbar nawet na wyższych obrotach na postoju chyba za dużo. Nie to żebym się znał ale tak wyczytałem. https://www.autoexpert.pl/technika-i-serwis/Kontrola-cisnienia-roznicowego-filtra-czastek-stalych,9603,1

kacluk1987:
Częste wypalanie dpf może być takrze spowodowane uszkodzonym wtryskiwaczem.. ogółem to tylko wrózenie z fusów.. Albo go wytnij albo jedź do kogoś kto się zna na dpf i niech dobrze zdiagnozuje ci auto..  Niestety uroki nowych diesli..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej