Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
ELETomek:
--- Cytat: "hyubi" ---Czy to jest zapchany filtr, czy może czujnik ciśnień lub temperatury spalin?
--- Koniec cytatu ---
Po części to sam sobie odpowiedziałeś, wymieniłeś możliwe przyczyny. Dorzucił bym jeszcze sposób użytkowania samochodu. Te 50 km to jednorazowo przejechane czy dzielone na kilka dni? Nawet jeśli nie przerywasz wypaleń ale robisz to na niskich obrotach, bez odpowiedniego obciążenia silnika, proces wypalania nie jest przeprowadzany prawidłowo. Stąd możliwy taki efekt.
MD13:
jak jeździsz? Głownie w mieście? Algorytm wypalania już opisywałem ( tego co się dowiedziałem) masz co najmniej 2 inicjatory wypalania. jeden to od zapchania czyli czujniki, dwa wypalanie proforma czyli analiza twojego stylu jazdy i wypalanie cykliczne. Czyli jak jeździsz w mieście to komputer będzie ci skracał wypalanie cykliczne aż dojdziesz do wartości 50km ( tak ja tez miałem) jak będziesz jeździł w trasie to wypalanie będzie się wydłużać. No albo po prostu masz go już zapchanego. Na firmowych skodach przebieg około 110 tys. też się zaczyna problem z dpf. Jeżdzą głownie w trasie i teraz wypalanie to jest prawie cały czas. Tak wiec może tak być ,że przy tych 100tys zaczyna się problem.
Venom:
--- Cytat: "hyubi" ---Zaczął się chyba problem z dpf-em. Kupiłem i40 w lutym z przebiegiem 108 tys. wypalanie było co 300km. następne 260 , 240 , 180 , 140 , 80 a dzisiaj po przejechaniu 50 km. od ostatniego wypalania. Może mi ktoś powiedzieć skąd się wzięło nagle takie pikowanie w dół co do cykli wypala? Czy to jest zapchany filtr, czy może czujnik ciśnień lub temperatury spalin? W załączonej dokumentacji mam napisane że w samochodzie był już wymieniany dwa razy czujnik temperatury spalin. Może to jest wina tego czujnika? bo co do zapchania mam obawy że za szybko, zwłaszcza że monitoruję procesy wypalania i nie są przerywane. Oleju mi nie raczej nie przybywa, nie zauważyłem by się mocno podnosił. Dodam jeszcze na koniec że wymieniłem olej na castrol 5w40 i od momentu jak kupiłem samochód zrobiłem 4 tys.
--- Koniec cytatu ---
co ma monitorowanie do zapchania ? Przecież to jest bez związku. Gromadzi ci się popiół który zostaje w dpf ,on się nie wypala. Ogranicza pojemność dpf . Od gadania o tym ci się nie poprawi. Przestań żydzić jedz na komputer zobaczą jakie masz ciśnienie przed i za dpf i wszystko będzie jasne. Jeśli będzie zapchany to albo go wytnij albo zregeneruj i to cała filozofia . Co tu rozkminiać ? Byłeś już na komputerze ?
hyubi:
Byłem na kompie dwa miesiące temu, mechanik mówił że ciśnienie jest ok, 100 minibarów pokazywało. Zapytam przy okazji jaka jest górna granica ciśnienia maxium jak jest zapchany?
ELETomek:
Prawidłowa różnica ciśnień na wolnych obrotach 5-10 mbar, a przy pełnym obciążeniu podczas jazdy 150-160. Takie info można znaleźć w necie. Co częściowo potwierdzone jest w tym wątku http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=96899
Nawigacja
[#] Następna strona