Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (102/168) > >>

MD13:
//www.youtube.com/watch?v=j_Jm_gMLiYA
Tu przykład pięknego dopalania tego dziadostwa. Ostatnio widzałek to na żywo na włókniarzy w Łodzi w Volvo. Facet zakopcił całą ulicę tak mu się dopalał. I nie był to rozbieg bo go facet zgasiłna z rury jeszcze dym leciał , znaczy się z DPF.

Chrabo:
hyubi jest też możliwość anulowania procedury wypalania. Jeśli pojazd stoi na odpalonym silniku ok 5 minut tym samym komputer widzi że nie ma warunków to zatrzymuje wypalanie. Jedynie jeśli nie mamy żadnego wskaźnika to za bardzo nie wiadomo ile stać i tracić paliwo. Sprawdzałem u siebie w i30 i działa. Wtedy po takim postoju jedynie przejechać kawałek sprawdzić czy przy hamowaniu silnikiem jest spalanie 0,0. Także zawsze gdy nie ma kiedy wypalać to się traci 5-10 minut a nie 30.

Co do oleju to się już gdzieś naczytałem że castrol słabe oleje ma i ogólnie jak już poszedł castrol to już niech zostanie, bo niby wracając na jakiś inny mogą być problemy, ale to niczym nie potwierdzone. Gdzieś było że dużo gorzej wyglądał olej/czy silnik po wymianie po castrolu niż po innych.

hyubi:
Chrabo co do oleju to wiem że olej castrol jest słaby, na pewno go już więcej nie zaleje, następnym razem wybiorę schella. Castrol jest już przereklamowany. Tylko dalej mnie ciekawi w którym momencie dostaje się paliwo do oleju? Czy można temu zapobiegać, lub ewentualnie zamnimalizować ten proces przedostawania się.

Chrabo:
Ponoć ścieka po ściankach cylindrów. Sam na początku gdy nie wiedziałem to się dziwiłem, dlaczego co jakiś czas po odpaleniu jest rechot jakby chodził na sucho przez kilka sekund a potem już normalnie. Zgaszony był w trakcie wypalania. Odkąd wiem więcej o tym nie miałem ani razu takiej sytuacji. Zapobiec można jedynie nie gasząc silnika gdy trwa wypalanie filtra.

hyubi:
Czyli jak się przerywa to nagromadzone paliwo w cylindrach ścieka do misy olejowej. Ciekawe czy przy wypalaniu co się przedostaje? ale chyba nie powinno moim zdaniem się przedostawać bo na bieżąco wpychane jest przez podmuch spalin do dpf-a.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej