Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
arti_100:
Norma w silniku 1.7 crdi przy zdrowym dpf-ie to wypalanie co 400km. Ja zdecydowalem sie na regeneracje dpf gdy auto zaczelo mi wypalac co 80km. Po regeneracji wrocil cykl co 400km. Wracajac do ciebie to mozesz powoli przymierzac sie do regeneracji lub usuniecia dpf-a. Twoje auto bedzie inicjowac wypalanie coraz częściej a jest to spowodowane zmniejszeniem pojemnosci filtra przez znajdujacy sie w filtrze popiol ktory jest pozostałością po wypaleniu sadzy w filtrze.
hyubi:
Wycinanie odpada, jak zacznie wypalać co 100km. to go wymyje. Napisz mi ile miałeś przejechane kilometrów jak zaczął Tobie wypalać co 80km. i czy po myciu musiałeś podłączyć samochód pod komputer? Czytałem tu na foru że powinno się w zrobić restart dpf-a, czyli samochód powinien widzieć nowy dpf.
arti_100:
Mialem okolo 155.000 Auto zostawilem u specjalistow wiec nie wiem co robili po praniu dpf-a ale mysle ze jest tak jak mowisz trzeba skonfigurowac go na nowo.
hyubi:
Czyli z silnikiem w samochodzie jest wszystko ok, to wymyć dpf-a i jeździć aż znowu popiołu się w nim nazbiera. Warsztatów jest coraz więcej co oferują ten rodzaj usługi, to i ceny będą niższe. Mam znajomego co usuwa dpf-y, mówi że ma brak klientów i kupuje myjkę dpf , fap, bo pytają o mycie. Wiadomo to odradza mi wycinanie bo zmienia usługę, czym ta zmiana jest spowodowana nie trudno się domyślić.
ghost2255:
Wytnie raz i klienta więcej nie zobaczy. Po czyszczeniu za jakiś czas trzeba będzie usługę powtórzyć, a kasa podobna, więc nietrudno sie domyśleć dlaczego nagle wzrosła popularność mycia nad usuwaniem DPF :D
Nawigacja
[#] Następna strona