Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
ghost2255:
Można się spierać o zasadność usuwania DPF, ale prawda jest taka, że ustrojstwo jest upierdliwe a prawdopodobieństwo wykrycia jego usunięcia jest bliskie zera.
Sprzęt na SKP i obecne normy dopuszczają do ruchu bez trudu auta bez DPF o ile reszta jest sprawna.
Póki co ani policja, ani SKP nie dysponują sprzętem, który mógłby wykryć brak filtra i nie zapowiada się, aby to się zmieniło.
Aby to się zmieniło, to musi zmienić się prawo i wyposażenie służb. Więc moim skromnym zdaniem jeszcze wiele lat będzie można spokojnie jeździć z usuniętym DPF.
kacluk1987:
--- Cytat: "provokator" ---Tak się zastanawiam, jak publicznie można zachwalać niezgodne z prawem rozwiązania ( czytaj wywalenie DPF-u), zwłaszcza teraz gdy czyszczenie to koszt 500 zł i robi się go raz na jakieś 150 - 2000 tyś. km. Dobrze Venom pisze - raz że wszystko zgodnie z prawem, dwa - przy obecnej technice regeneracji problem z DPF-em to już mit.
Sam kiedyś zastanawiałem się czy go wywalić, na szczęście zdecydowałem się nie wycinać.
I nie trzęsę porami za granicą:).
--- Koniec cytatu ---
Wszystko się zgadza. Ale problem pojawia się gdy auto używasz głównie w mieście.. A nie ma benzynowej wersji tego modelu:) co wtedy? robiąc dziennie 10km dpf będzie się zapychał czyli oleju może ci zacząć przybywac. Ogółem auto bez dpf nie musi kopcic.. kwestia tylko jest taka że bez dpf będziesz miał końcówki wydechu lekko przydymione- zależy od stanu silnika..
Alonzo_:
Że Wam się chce....
Dyskusje na tematy dpfów opierane o ekologie są nierostrzygalane z natury. Biorąc w tym udział z reguły idzie sie na kolizyjny bo każda ze stron ma swoje ZA i przeciw i nie ustąpi ani na metr :lol:
Bez sensu.
Ja sie dziwi, że niektórzy się dziwią. Ale to swiadczy o nieznajomości problemu przez te osoby.
To ze Tobie czy Tobie filtr nie daje popalić to absolutnie nie daje Ci mandatu to oceny decyzji tych którzy wycięli. Masz po prostu szczęście i na temat DPFa po prostu mało wiesz ;-) . Bo upierdliwość DPFA nie zalezy tylko od tego jaki % robisz tras a jaki miasta. Zalezy od wielu innych czynników.
Każdy decyduje sam, biorąc na siebie ryzyko. Tak samo z dpfem, w biznesie czy żeniąc się z tą czy inną kobietą...życie to jedno wielkie ryzyko :shock: .
Moja kasa, moje ryzyko. Jestem dorosły, świadom konsekwencji.
Ale jak wyżej kolega napisał święty spokój jest bezcenny.
A o faktycznej szkodliwości mojego silnika bez filtra na środowisko z ekologicznym betonem nie bedę dyskutowac bo z góry wiadomo jak ta dyskusja będzie wyglądać.
A narazie czytamy takie co:
https://spidersweb.pl/autoblog/poniedzialkowy-przeglad-ofert-diesel-bez-dpf-uzywany/amp/
MD13:
Alonzo_ nic dodać nic ująć :) Chapeau bas ... :)
Alonzo_:
MD13 to tylko moje zdanie.
A wracajac do tematu - jak dodatek do gnojówki?
U mnie na obu autach caly czas ok. Oba chodzą, palą mniej. Hyundai ok litra drugie mniejsza różnica ale tam i tak jest mało. O dpfie w drugim nic nie wiem, ale i nie wiedziałem wcześniej.
W piatek po raz chyba trzeci mój serdeczny kolega dzwonił podziękować za archoila bo w s-maxie borykal sie z lekkimi chwilowymi wahnięciami mocy przy przyspieszaniu jak to on nazywał, byl w serwisie ASO, u mechaników, kazdy inną diagnozę dawał a po któryms zbiorniku z dolewką przeszło, autobus mu pali ponad litra mniej. O dpfie w zasadzie mówi, że nic nie wie. Ale w fordzie to jest mało upierdliwe wg tego co widzę w 2.0 tdci. Także kolejny zadowony. Oby tak dalej.
A jak u Was?
Nawigacja
[#] Następna strona