Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
kacluk1987:
Cene podalem w razie ktos by moze chcial sobie z uk zamowic dpf. Czesto ceny miedzy krajami sie duzo roznia. Np tv ktory chcialem polsce dostalem 1200zl taniej. A sarkazm sory ale po nocce w pracy jestem niewyspany. Chodzi mi o fakt ze zawsze ludzie beda wycinac dpf. Tego nie unikniesz tak jak od zawsze ludzie tuninguja auta. Stare diesle te ktore tak kopca wbrew pozorom byly mniej szkodliwe niz te na CR. Chodzi o wielkosc czasteczek wydobywajacych sie z wyryskiwaczy. Przyznaj czy nie poeinny dpfy wyswietlac informacji o poziomie zapelnienia i informacji zebys go przepalil? Czy to takie trudne w zrobieniu? Nie bo wtedy by sie nie zapychaly.
ELETomek:
Wszystko można zrobić. Na forum opla jest gość który zrobił sam coś takiego do Asrty H zafiry B i vectry C. Jeszcze inne ciekawe rzeczy to urządzenie potrafi.
Tu jest o tym wątek : https://www.mamhopla.com.pl/thread-1381.html
MD13:
Venom sam pisałeś ,że wyskakujesz na autobane ,żeby go przepalić co jakiś czas i jeździsz specjalnie żeby go przegonić i dopalić. A ze sprzedażą to zobaczymy. Bierz też pod uwagę ,że nasze auta mają już trochę km więc wymiana dpf nie jest w tym przypadku czymś nadzwyczajnym. A spokój jest bezcenny. Nie patrzysz czy się wypala, nie siedzisz jak pajac na parkingu i czekasz aż skończy, nie jeździsz po osiedlu itd. I jeszcze jedno nie jestem zwolennikiem ani przeciwnikiem wycięcia. To jest indywidualne podejście.
ELETomek:
--- Cytat: "Venom" ---No tego dpf nikt nie likwiduje ot tak sobie bo ma taki kaprys.
--- Koniec cytatu ---
A dlaczego by nie dla kaprysu jakim jest chiptuning. Czy zablokować egr żeby klapy wirowe się nie zasyfiały. Wcale nie musi nic kuleć żeby to zrobić. Można by powiedzieć, że to profilaktyka ;-)
gulgulq:
Przecież zawsze przy usuwaniu dpf można sobie tego swojego dpf zostawić i niech leży na półce w garażu. Następnemu właścicielowi można go dać jakby chciał zainstalować.
Nawigacja
[#] Następna strona