Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (89/168) > >>

Chrabo:
W mojej okolicy w galerii jakieś dwa tygodnie temu była wystawa/event "STOP SMOG". Na jednym z transparentów/wystawek było zestawienie co powoduje/przyczynia się do powstawania smogu. Rozpiska prezentowała się następująco:
57% - niska emisja - czyli tym czym palą ludzie w domowych piecach
14% - przemysł
10% - transport drogowy/samochody
7% - nie pamiętam co
4% - rolnictwo

Te procenty to mogły być plus minus te 2-3 punkty, ale tak z grubsza to się prezentowało. Dziwne że dopiero w ostatnich latach się zaczęło o tym mówić, no ale wiadomo biznesy.

kacluk1987:
Niemcy już widziałem gdzies że przyznali że to nie dpf powoduje smog.. Miasta w których zakazano diesli nie stwierdziły znacznej poprawy jakości powietrza;) jak widać to tylko ekolodzy.. kto zapłaci więcej oni to robią..

Piotras85:
Migający CHECK , może to też by wina Czujnika Różnicy Ciśnień. W praktyce DPF może być pusty a w teorii Czujnik Różnicy Ciśnień może widzieć zapchany DPF. Komputer błędu oczywiście  może nie pokazać. Po prostu czujnik nie jest definitywnie zepsuty - pokazuje tylko inne wartości czyli kłamie. Czujnik Temperatury Spalin też może być . Najlepiej byłoby spróbować wymusić wypalanie komputerem i obserwować temperaturę spalin. Jak spaliny będą miały cały czas np. 180 stopni gdzie powinny mieć np 550  to znaczy że czujnik jest to dupy.

hyubi:
Witam. W lutym kupiłem i40 z przebiegiem 110tys. rocznik 2014, 115km. Robię głównie krótkie trasy dziennie 10km. co drugi weekend od 100 do 200km. Zauważyłem ze filtr wypala się co 300km. Chyba nie najgorzej na taką jazdę. Kupiłem z myślą że kiedyś filtr usunę. Po ostatnich nagonkach na diesle z wyciętym filtrem dpf raczej tego nie zrobię, będę wolał umyć filtr bo wcześniej czy później raczej po wyborach powróci temat i przepisy się zmienią, a do Koreańskich samochodów zamienników niema, nowy bardzo drogi. Może ktoś mył filtr dpf w i40 i jak filtr sprawuje w dalszej eksploatacji pojazdu? Wiem że duży wpływ na filtr ma kondycja silnika i osprzętu, mowa tutaj o zdrowym silniku wszystko ok.

kacluk1987:
Co rozumiesz o nagonkach na dpf?? Sorki ale nie mieszkam w Polsce i to mnie zastanawia, co się zmieniło..

Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile ludzi w uk jeździ z wyciętymi DPF i jakich autach..
A nie lepiej byłoby pozbyć się dpf i odblokwać możliwości auta do tych 140 koni?? i nie martwić się więcej o dpf?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej