Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
kacluk1987:
a powiedz mi przeglądy robisz w bezpośreddnio w hyundaiu?? ile to wychodzi?? ja robiłem w swoim i30 gd duży to wycenili mi na 480funtów..
Nitro202:
Gdy miga check to może lepiej podłączyć auto pod kompa, nie mówię, że nie musi to oznaczać zapchanego filtra DPF, https://www.filtry-dpf-fap.pl tutaj masz kilka info na temat dpf, ale po co gdybać, gdy można sprawdzić i być pewnym :)
pudzian3:
--- Cytat: "kacluk1987" ---a powiedz mi przeglądy robisz w bezpośreddnio w hyundaiu?? ile to wychodzi?? ja robiłem w swoim i30 gd duży to wycenili mi na 480funtów..
--- Koniec cytatu ---
jak robilem na 100k mil to placilem niecale 400f bo jeszcze gwarancje mialem. teraz po skonczeniu sie gwarancji robilem ostatnio u znajomego mechanika i zaplacilem £100 za filtrowo-olejowy.
ale serwisowac w aso nie musisz. wystarczy ze czesci oryginalnych hyundai uzyjesz i odpowiedniego oleju. tylko ze warsztat musi byc VATowski czy jakos tak ;) i to sie nadal liczy do gwarancji.
podejrzewam ze cana moze roznic sie w zaleznosci od dealera tak wiec jak masz kilka w okolicy to popytaj w kilku i porownaj ceny ;)
kacluk1987:
--- Cytuj ---jak robilem na 100k mil to placilem niecale 400f bo jeszcze gwarancje mialem. teraz po skonczeniu sie gwarancji robilem ostatnio u znajomego mechanika i zaplacilem £100 za filtrowo-olejowy.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za odpowiedź.. Jutro jeszcze jadę obejrzeć peugeota 508sw 2.0hdi automat z przebiegiem 31tyś mil... i albo go kupię albo będę szukał jakieś i40 po lifcie w automacie
MD13:
i40 jest wygodniejsze od 508 sw wiem bo miałem 508 sw.
Nawigacja
[#] Następna strona