Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (85/168) > >>

MasterMaximus:
Jasne, że ściema. Artykuł ma wywołać panikę i
spowodować ,iż kolejne osoby nie wytną DPF. Z resztą nowa norma zadymienia, którą chcieliby wprowadzić jest niezgodna z większością homologacji fabrycznych sprawnych aut.
Nic się "kupy" nie trzyma.

Alonzo_:
Patrze na zadymienie z ostatniego badania i  :mrgreen: .....
Ostatnie pomysły poszły do kosza, a ekoterroryści pewnie spokoju nie dają.
Najpierw nowoczesna teraz kukizy....
Znowu bedzie trzeba grać na czas i przeciagać ile się da.
Przynajmniej trzeba sprawiać wrażenie że coś sie robi.
Pożyjemy, zobaczymy.

Pajaro:
Rząd który podejmie działania przeciwko wycinaniu DPF myślę że strzeli sobie w kolano i więcej wyborców straci niż zyska. Najnowsze wyniki badań wskazują ze w niemieckich miastach do których zakazano wjazd samochodom z silnikami diesla nie odnotowano nawet minimalnej poprawy jakości powietrza- jeden wielki ekologiczny bełkot

pudzian3:

--- Cytat: "waszek_rmc" ---To ja znowu kolejny rekord - 1120 km :) sprawdzamy dalej.
--- Koniec cytatu ---

ja po moich ostatnich obserwacjach mialem tez 1000km pomiedzy wypaleniami. no chyba ze gdzies mi umknelo kiedys jak sie wypalal po trasie. jak dla mnie wynik zadowalajacy ;)

PabloN:
Cześć. Ja ma takie pytanko. Użytkuje Hyundai i40 od sierpnia 2018r. Posiada motor 1.7crdi 136km, wersja blue drive (jeśli ma to jakieś znaczenie). Do dzisiaj z dpf nie miałem problemów-przynajmniej tak podejrzewam. O co chodzi. Od wczoraj do dzisiaj trasa łącznie ok 220km A/S w tym lokalne drogi ok 15km (całość podzielić na dwa :-) )Dojechałem wróciłem bez problemu. Kiedy przed dotarciem do domu zgasiłem silnik na stacji to po powtórnym odpaleniu po jakiejś 1h zaczęła mi migać kontrolka silnika. Czy to może mieć związek z zapchanym dpf? Nigdy jeszcze nie zauważyłem jakby się wypalał. Codziennie pokonuje ok 30-40km- cykl podmiejski. Dajcie proszę znać jakie dalsze kroki poczynić. Z góry dzięki za pomoc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej