Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
Alfred:
Ja po regeneracji zrobilem z 6 spalań. Wszystkie regularnie co 500km. Nie wazne czy miasto czy trasa. Ogolnie jestem zadowolony. Z wypalania co 100km mam co 500km. Co to srodka o którym piszemy to u mnie zadziałał na silnik tak ze spalanie spadło.
waszek_rmc:
To ja znowu kolejny rekord - 1120 km :) sprawdzamy dalej.
[ Dodano: 2019-02-03, 16:48 ]
Dodam tylko, ze od października mam dalej do pracy - przeprowadziłem się 15 km dalej. Zapewne to tez ma wpływ (dogrzany silnik po trasie itp)
Venom:
https://autokult.pl/33026,beda-ostrzejsze-kontrole-spalin-ministerstwo-srodowiska-potwierdza
MD13:
no to wszyscy ruszą zakładać dpf i sprzedawać auta. Będzie w ciul aut do sprzedania nagle bo każdy będzie chciał się przesiąść na benzynę ( no może nie każdy :) ) aby nie mieć kłopotu z tym dziadostwem. Błąd według mnie jest taki, że nie myślą co z tym badziewiem zrobić aby dziąłało dobrze i bezproblemowo tylko każą dodatkowo płacić za to beznadziejne rozwiązanie. Przecież to od razu widać ,że producenci aut to wprowadzili na pałę. A spełnia normy to git a ,że problematyczne i się psuje to niech klient się martwi. Ba teraz to niech płaci za obsługę tego badziewia. Ja już następnego diesla nie kupie jak to ma w takim kierunku iść. Choć lubię jego pracę i charakterystykę.
Pajaro:
Ten artykuł to ściema. Żeby u nas zmienić normy emisji spalin musiała by się zmienić dyrektywa unijna, którą od X lat nikt w UE nie chce ruszyć. Próbują ludzi straszyć kolejny raz...
Nawigacja
[#] Następna strona