Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (83/168) > >>

Alonzo_:
Porównywanie spalania pomiędzy sobą przy róznych skrzyniach  nie jma sensu. Nawet przy tych samych też nie jest do końca miarodajne. Mam na mysli  opinie w stylu "a mój pali pół litra mniej". Każdy ma swój styl jazdy. Jest miasto i "miasto" itd, itd....
Chyba jedynie można powiedzieć że po zalaniu takiej czy innej chemii mam teraz mniejsze lub wieksze w tym samym cyklu. Chyba jedynie to ma sens wg mnie.
Ja zasugerowałem ten wynalazek będąc ciekawym jego wpływu na dpfa. Ale fajnie jakby ktoś coś zaproponował  też innego.
Bo mozliwe że jakis zalet jednak specjalnych w tym temacie nie będzie.
Ale ja zostaje przy swoim. Leje bo u mnie sie poprawiło.
A utwierdził mnie w tym przegląd gdzie wg procedury z 3 prób zadymienie miałem na poziomie 0,11 gdy dopuszczalny max poziom jest 1,5 jednostki. A nie mam chwasta.
Także w tym temacie ja z upoprem maniaka bede pisał że mi pomógł ;-) .
Z tego co na razie mamy - co kolega waszek_rmc podał to lekko pomogło. Choć w takim stylu jazdy dystans 600km miedzy wypalaniami przy zregenerowanym dpfie - uważam za kiepściutki wynik. Te hyundaiowskie dpfy wg mnie  to jednak chujnia jest.

Pajaro:
Alonzo_, Masz 100 procentową rację :)

Venom:

--- Cytat: "Pajaro" ---Venom, tak  :lol:  tylko ja mam skrzynię AUTOMATYCZNĄ  i nie mieszkam na równinach  :-P Koledzy z grupy na Facebooku piszą że przy automatach mają po 13 litrów w mieście więc wydaje mi się że mam całkiem niezły wynik.
--- Koniec cytatu ---

Czy ja mówię że nie ? :-)
PS. z tymi równinami to  jednak uważaj . Pamiętaj ze na górkach raz masz pod górę a raz ...z góry ;-)

Pajaro:
Venom, Jak to w życiu bywa :D

waszek_rmc:
Zgadzam się z tym co napisał Alonzo_, nie ma co porównywać wyników spalania. Mojemu teściowi mondeo mkiv z 1.8 tdci pali zawsze "piątkę" bez znaczenia czy trasa, czy autostrada czy krótkie dojazdy po 4 km :) Nie wiem jak to liczy, czarna magia.

Raz na 44 tys jakie zrobiłem od zakupu DPF wypalił mi się po 1000km, było to teraz przed świetami, 3 bak zalania tego środka... Po regeracji dopalało co 600-700km, po roku miałem 450, teraz znowu mam 650.. wieć coś jest na rzeczy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej