Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (9/168) > >>

Alonzo_:
Dzięki za info o torque.
Co do falowania sporadycznego - ja na włączonej klimie jeźdzę już prawie 5 lat bez przerwy od nowości. Nie wyłączam jej, a falowanie mam sporadycznie na wolnych.

waszek_rmc:
No falowanie zauważyłem przy dopalaniu - nie zawsze, ale zawsze wtedy dopalało :) To by się zgadzało co do ilości odbiorników i falowania, generalnie komputer chyba załacza to i tamto po to by zwiększyć obciążenie.

Co do torque, Alonzo_, odezwij się na priv to coś poradzimy :)

Alonzo_:
waszek_rmc  bardzo dziękuję za konsultacje.
Gdy sobie w garażu chodził kiedy rozmawialiśmy a ja szukałem tego wskaźnika temperatury dpf to miał moment po złapaniu temperatury, że falowały chwile obroty....wyjechałem na test i jak Ci mówiłem po kilometrze przejechanym spokojnie miałem już ponad 500 stopni a po dwóch jadąc ok 2-2,2 rpm utrzymywało sie 620-640 stopni. Jak skończyło wypalać temp spadła do ok 260-280 podczas spokojnej, jednostajnej jazdy.
Zaskoczyło mnie to że od razu po złapaniu temp i ruszeniu zaczął dpfa wypalać.
Poobserwuje teraz czy rzeczywiście te falowanie na jałowym ma miejsce tuż przed lub na początku wypalania. Dziś by mi pasowała ta teoria ale zobaczymy.
Jeszcze raz bardzo dziękuję.

waszek_rmc:
Spoko. Cieszę się że mogłem pomóc

mariusz00-82:
Witam od tygodnia jestem posiadaczem Hyundai i40 2014 r przebieg 102 tyś ,zrobiłem już nim dwie trasy 500 i 600km i 100 po mieście .Dziś rano sprawdzając olej na bagnecie mam ponad 1 cm nad max  :-(  Na 15 umówiony jestem do serwisu .Czego mam się spodziewać w serwisie wypalania? Wymiany oleju?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej