Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
kacluk1987:
i tak oto stajemy się niewolnikami aut:) szybki przykład jedziesz do pracy jesteś niemal spóźniony dojeżdżasz na miejsce i zauważasz że się wypala.. co robisz?? czemu nie mogli zrobić czegoś na styl fap z grupy PSA..
PS czemu taki problem jest w i40?? filtr ma małą pojemność na sadzę że tak często się wypala??
pudzian3:
ja swojego DPFa tez regenerowalem podczas ostatniej wizyty w pl. z tego co na poczatku obserwowalem to wypalal sie co okolo 400-500km. pozniej przestalem go obserwowac. wypialem wtyczke i ciesze sie jazda. zdarzylo mi sie raz ze zajezdzajac pod prace zauwazylem ze sie wypala ale jako ze bylem na styk to go zgasilem. w koncu po kilku razach nic sie zlego nie stanie. sprawdzam poziom oleju raz na miesiac i jak do tej pory po 4 miesiacach i 5 tys mil nie przybylo nic wiec zabieg uwazam za udany. z tymi dpfami to jedna wielka sciema jest. ostatnio jadac do pracy z predkoscia 80km/h zauwazylem ze sie wypala. jak go przebutowalem powyzej 3tys obrotow to taka chmure puscilem jak jakis stary passeratti z 1.9tdi :D wiec to ze czasami pusci dymka to nie tylko wina wycietego dpfa :)
Przemrad88:
Witam. Nie wiem czy dobrze pisze. Mam pytanie w sprawie swojego I40, 2014 rok. 1.7 crdi 116 km. Gdzie i w jaki sposób mogę sprawdzić inspekcje wymiany oleju,w książkach serwisowych do tego czasu wymiana była co 30 tys. A teraz chce co 15 zrobić.
[ Dodano: 2018-10-24, 09:35 ]
Takie zegary są
Venom:
jeśli wymieniasz olej co 30 000 to jesteś na prostej drodze do remontu silnika. Nie bardzo rozumiem twoje pytanie. No jak gdzie masz sprawdzić ? W pozycji przeglady. Tam jest wpisany przebieg .Co tu szukać ?
Przemrad88:
Ja nie zmieniam co 30 tys. Tylko poprzedni właściciel tak zmieniał wychodzi z książki serwisowej. Ja chcę zmieniać normalnie. A gdzie ta pozycja przeglądy jest bo mam tylko te opcje na między zegarami do sprawdzenia
Nawigacja
[#] Następna strona