Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (72/168) > >>

Jacek72:
Sprawdzam po pasku spalania. Od regeneracji nie przybyło mi ani grama oleju. Ale w momencie kiedy stwierdzę żę DPF się wypala, zawsze dokończę procedurę- wyskoczę gdzieś przegonić auto. Nigdy nie wyłączyłem silnika, nie przewałem procedury wypalania. Dodam że mam 113  tys.km przebiegu..

mariusz00-82:
Ciekawe jaki wynik wyszedł by ci z aplikacją bo jakoś ciężko mi uwierzyć w taki wynik.Z paska spalania w mieście ciężko zauważyć a jak się przerwie to kolejne będzie po ponad 100 kilometrach..

Jacek72:
mariusz00-82 twoja wiara to nie moja sprawa. Ja ci mówię jak jest u mnie. Jeżeli obserwujesz pasek spalania, bardzo łatwo jest wyłapać kiedy DPF się wypala. Poza tym lekko zaczynają falować wolne obroty auta (co nie występuje kiedy DPF się nie wypala).  Kiedy to zauważę (a poznałem swoje auto już dość dobrze), wyskoczę za miasto, jadę na 4 biegu utrzymując ok. 2800  obr)min. Po ok 10-15 minutach procedura wypalania się kończy, co również łatwo stwierdzić po pasku spalania. Dodam że moje auto jest w manualu.

mariusz00-82:
No to zajebisty wynik gratuluję lepiej jak nowy DPF .W moim przypadku obroty nie falują  a najlepsza temperatura wypalania jest między 1500-2000 tyś obrotów potwierdzone GDS .

Alfred:

--- Cytat: "mariusz00-82" ---Ciekawe jaki wynik wyszedł by ci z aplikacją bo jakoś ciężko mi uwierzyć w taki wynik.Z paska spalania w mieście ciężko zauważyć a jak się przerwie to kolejne będzie po ponad 100 kilometrach..
--- Koniec cytatu ---

W miescie akurat łatwo wyłapac czy wypala czy nie. Wystarczy dodac gazu i na biegu dac mu hamowac i widzisz czy ci skacze czy nie (spalanie). Problem jest raczej na autostradzie jak jedziesz 150-160 i wtedy az takiego skoku spalania nie ma.

Pytanie z innej beczki. Orientujcie sie czy jezeli zaczyna mi wypalac i zostawie auto na ok. 10min na postoju to jest w stanie samochod sam przerwac procedure? gdyz nie widzi korzystnych warunkow do dalszego wypalania? miałem taka sytuacje w sobote i jestem ciekaw czy to zadzialalo. Cos takiego mi ASO mowilo ze podczas gdy oni go mieli wpietego pod komputer i wypalal im to podczas korkow przerwal procedure i jak znow po czasie zlapal warunki to kontynuowal.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej