Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (8/168) > >>

gulgulq:
Pytanie: gdzie w instrukcji obsługi jest napisane żeby nie gasić silnika podczas procedury wypalania ?

nort:
Ja zakupiłem ELM'a i Torque (na wersji darmowej nie działał). Ustawiłem alarm na czujnik B1S2 powyżej 430 C i teraz elegancko ogłasza mi każde rozpoczęcie procedury wypalania. U mnie trwa do 20 min. co około 180 km. W tym czasie temp utrzymuje się ok 600 stopni i wystarczy 2 tys. obrotów, nawet na 3 biegu.  Nie ma potrzeby prędkości autostradowej, a nawet trwa wtedy to dłużej.

waszek_rmc:
gulgulq, tego nie ma w instrukcji. Może złe się wyraziłem, ze wg producenta. To miał być bardziej żart ;)
nort, pomyślą fajny, szkoda tylko ze elm wchodzi tylko jak osłonę od bezpieczników zdejmę... No i pamiętać trzeba o włączaniu aplikacji;)

Alonzo_:
Panowie torque to apka na smarta z wtyczką obd na bth działająca? To płatne jest czy darmówka tylko wtyczkę trzeba kupić? Nie znałem tematu że można tym kontrolowac temp spalin a wydaje się ze to świetny strażnik wypalania. Dobrze to generalnie działa? To co piszesz waszek_rmc z sygnałem jak jest wysoka temp  jest dobre  wydaje mi się.
Dacie jakieś instrukcje do tego?
waszek_rmc piszesz o falujących obrotach - czy one falują wg Ciebie gdy jest dopalany DPF?
Ja tez mam okresowo falowanie obrotów na jałowym, jak pojechałem z tym na początku do ASO to mi wkręcali, że to od wahania napięcia...jak np mam włączony kierunkowskaz.... mówie mu że to bzdura bo faluje bez kierunku ale rzadko  a normalnie z kierunkiem czy bez to  nie faluje , to gość mówi mi że pewnie przez inne odbiorniki w aucie mi napięcie skacze.....no brak mi słów na takie durnoty. Najbardziej to mi "napięcie" skacze jak mam jechać do ASO.
A faktycznie od czasu do czasu falowanie się pojawia i po postoju i kolejnym uruchomieniu ustepuje.

nort:
1. Tak, torque to apka na androida działająca z wtyczką obd na bth.  Na darmowym nie działa czujnik temp katalizatora B1S2 wiec trzeba zakupić wersję płatną a obecny koszt to 15 zł. Może ktoś używa innego programu który jest darmowy. Dobrze to działa tylko trzeba ustawić ostrzeżenie w generalnych ustawieniach na ten czujnik gdy osiągnie zadane maks. Wg moich prób wartością taką jest 430 stopni, bo czasem na autostradzie mam 420 przy przygazowaniu bez wypalania DPF. :-)
2. Też mam falujące obroty na jałowym i wydaje mi się że za to odpowiada obciążenie klimy. Spróbuj ja wyłączyć i zobaczyć czy się nie uspokoi. Zresztą w każdym aucie komp zwiększa obroty przy pracy sprężarki, a nasze mają i40 mają nisko ustawione wolne obroty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej