Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
kazek:
najgorsze jest to ze oliwy przybywa,dwa razy odciągana,wiec chyba jasne ze cos nie tak,no ale ASO uważa inaczej,bede walczyl i nie odpuszczę,dobrze ze 5 lat gwarancji daja,chociaz z drugiej strony i tak nic nie robia,zmienie jeszcze paliwo,moze na v-power i zobaczę czy cos się zmieni
gulgulq:
Może ktoś spróbuje sprawdzić procedura która ja testuje ostatnio.
Jak zauważę wypalanie (czyli słynne dawkowanie paliwa na luzie lub hamowaniu silnikiem) to daje mu kitę na 4-4.5 tys obrotów i tak jadę. Sama procedura wypalania traw maks. 5 minut przy takiej jeździe.
Zacząłem to stosować po przemyśleniu konstrukcji filtra. Otóż sam filtr ma budowę podobną trochę do gąbki wiec skoro zatyka się osadzeniem sadzy oraz ewentualnych popiołów to im silniejszy przedmuch (ciśnienie w rurze które daje turbo) tym prawdopodobnie większe szanse na wywalenie całego dziadostwa w wydech. Po za tym dochodzi nam jeszcze podwyższona temperatura (od dawki paliwa i od gazów) powodująca rozszerzanie się całego wkładu co powiększa pory filtra (mówimy oczywiście o jakiś tam mikronach) i znów sprzyja to wydmuchaniu popiołu.
U siebie nie widzę jakiś tam wielkich problemów na razie z dpf. Ostatnia wymiana była lekko przyśpieszona bo zauważyłem przyrastający olej. Serwis zrobił oczywiście wielkie oczy dlaczego wymieniam wcześniej skoro interwał jest co 30 tys. Zdiagnozowali dpf i ostatnie wypalanie było 50 km przed wymianą i wypalił do 2 g.
Niech ktoś przetestuje to u siebie i napisze jakie są wnioski.
Alfred:
Ja prostuje troche swoja wypowiedz. Nadal mi wypala co 170km okolo. Jednak po zalaniu tego srodka Mihel Pro DPF z v-power (shell) samochod zaczal palic o ok 1,5l mniej. Byłem w szoku ze przy jezdzie 90km/h na trasie moze palic 4-5l. Nie wiem czy to zasluga tego srodka czy paliwa. DPF nadal idzie do regeneracji i pewnie ja wykonam w nastepnym tygodniu.
kazek:
Moje odczucia sa takie ze DPF w hyundaiu to wielka porazka,nie ogarnęli tego w należyty sposób,naczyta się człowiek jakie te auta sa super bezawaryjne na czele w rankingach,a tu taka niespodzianka,jak można uzerac się z nowym autem przy 24tys przebiegu,polonez mniej problemów sprawial,a gdzie ekologia skoro wypala średnio co 100km i zamiast normalnego spalania w granicach 5l pali 7l ,a co z utylizacja oleju,bo zamiast wymienić co 30ty.trzeba co 4 tys bo ropy dopompowane w misce
Alfred:
Jak masz mozliwosc odwiedz inne ASO. Twoj przypadek rzeczywiscie jest dziwny patrzac na przebieg auta. U mnie mogl sie zapchac juz.
Nawigacja
[#] Następna strona