Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (68/168) > >>

Venom:
ja leje ten specyfik z K2. On kosztuje paręnaście złotych. I uwaga...bez tego pali mi 7 litrów w cyklu miejskim .Jak doleje tego czegoś spalanie spada do 6,4 L. Naprawdę .Nie pytajcie mnie jak to się dzieje ale tak się dzieje .

kazek:

--- Cytat: "Alfred" ---Wiesz, u mnie gość powiedział, że cała reszta działa dobrze. Wtryski niby ok, EGR ok (mam nowy, wgrali jeszcze raz softa ze jest nowy), paliwo leje normalne. Sprawdzili cały proces i jezdzili z kompem wpietym jak wypalał. Parametry miał ok. Ja im powiedziałem ze poziom juz popiolu moze byc wysoki dlatego jest juz zapchany i wypala czesciej ale oni udawali ze nie znaja tego pojecia. W ASO nie naprawiaja tylko wymieniaja wiec jak powiedzialem ze zostaje mi tylko regeneracja to zrobili mine jakby nie wiedzieli o co chodzi. Oni twierdza ze ok, ja im mowie ze jak ok jak wypala co 100-150km przy jezdzie autostradowej. Wlałem juz rozne specyfiki jaki Liqui czy ostatnio drozszy specyfik Mihel Pro DPF (polecil mi to sklep). Nic to nie dało.
--- Koniec cytatu ---
   Mam tak samo,przebieg 24tys,czyli praktycznie symboliczny,auto na gwarancji,jutro do serwisu już 4 raz z tym problemem,nie jestem optymistycznie nastawiony,ten dpf w i40 to porazka jakas wybuliłem 100kola żeby mieć auto na lata a okazało się ze to szrot,bylo se sprowadzić 10latka jak wiekszosc ludzi robi

Alfred:
No ja mam 5 letnie z przebiegiem 90 tys wiec mogl sie zapchac. Pierwszym wlascicielem nie jestem a wczesniej auto w Wawie uzytkowane bylo. W twoim przypadku radze cisnac ASO ile wlezie. Jezeli ten serwis nic nie jest w stanie zrobic sprobuj do innego. Predzej czy pozniej wymienia ci.

markar74:
Witam. Nie zakładam nowego tematu, bo chyba ten jest najodpowiedniejszy. Mój i30 FD 2010 1.6CRDi. Zainteresowałem się tematem, bo poziom oleju lekko wzrósł i chyba spalanie wzrosło. Moje pytanie: Czy w tym samochodzie wypalanie DPF następuje automatycznie? Czy samemu co jakiś czas trzeba go "przepalić"?

Alonzo_:
Zawsze wypalaniem steruje komp.
Czasami mozesz odpowiednim stylem jazdy zainicjować wypalanie-np trasa autostradowa.
Ale to nie reguła, że jak go pogonisz to wtedy wypali.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej