Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
Venom:
O wycinaniu zapomnij. Od przyszłego roku wprowadzają nowe regulacje i ci co powycinali będą zaraz montować je spowrotem .
[ Dodano: 2018-10-14, 20:07 ]
i z leonem i z insygnią będziesz miał ten sam problem co w i40. Tu nie chodzi czy to i40 czy coś innego.Tu chodzi o każdy pojazd z dpf .
kacluk1987:
Ja jeżdżę po drogach uk. Miałem już 2 lata auto z wyciętym dpf z moca ok 250koni i na przeglądach badanie spalin wykazywało idealne pomiary. poza tym badanie w polsce nie będzie jak w uk polegało na badaniu dymomierzem?? a nagonka jest żeby nastraszyć ludzi?? nie wiem czemu się diesli uczepili...
Do do każdego auta mylisz się. Peugeot ma swoje dpf z dodatkowym płynem które mega długo wytrzymują a chyba ford ma piąty wtrysk do dawkowania ropy dla dpf więc nigdy ci olej w misce nie urośnie.
marcin_kutno:
U mnie spalanie po wymianie dpf, a było to około półtora roku temu, pomiędzy 410-430km.
Ostatnio czyściłem w warsztacie wtryski i postanowiłem zalać po czyszczeniu Archoil AR6900-D Max. Do tej pory przejechanie 560km od ostatniego wypalania, poza tym auto chyba mniej zaczęło spłacać, po kolejnym tankowaniu dam znać czy rzeczywiście spalanie spadło. Czyszczenie wtrysków pomogło na pewno i sądzę teraz że warto to zrobić, tym bardziej że oczysciłem w dwóch dieslach i ten drugi to dopiero dostał nowe życie:). Co do Archoila myślę że nie zaszkodzi a może nawet pomóc.
Sebko:
Co do czyszczenia wtrysków, wiesz może jakim sposobem była wykonana usługa?
Być może w sposób jak w linku poniżej?
//www.youtube.com/watch?v=5jIOaRBRar8
marcin_kutno:
Podłączył jakiej urządzenie, chodziło to około 25-30min, płukanie było jakimś profesjonalnym liqui molly, następnie sprawdził korekty, nie pamiętam wartości ale powiedział że bardzo dobre.
Nawigacja
[#] Następna strona