Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
Alfred:
Mowicie ze paliwo wplywa az tak na dopalanie? moze musze sprobowac. Miałem auto w ASO 3 dni. Wypalil sie im po 150km i stwierdzili ze "dziala" super. Do wymiany sie nie nadaje. Jak powiedzialem ze w takim razie zostaje mi regeneracja to udawali ze nie wiedza o czym mowie i filtr mozna tylko wymienic na nowy. Wgrali mi tez do kompa ze nowy EGR bo oni nie wiedza czy poprzedni serwis ktory go montowal to zrobil i teraz nie wiem. Przejechalem trase i na autostradzie wypalal po 450km. Jak znow zacznie mi na miasto/trasa palic co 100-150km to regeneracja.
MD13:
Raczej stawiał bym na jakość paliwa. jeśli nic nie kombinuje stacja i zbiorniki sa oki to różnica miedzy vervą a v-power jest tylko w dodatku który jest w ppm. Baza jest taka sama. Ewentualnie stacja może dostała paliwo bez bio akurat ( bo nie wydawali itd) musiał bym się podpytać jak bardzo te dodatki podwyższają temperaturę spalania bo to może mieć wpływ.
kacluk1987:
te wypalanie to porażka jakaś.. co 200km.. jak ktoś użytkuje auto głownie miasto to jak to pogodzić.. żeby lampka była do wypalania.. bo automat i chwilowe spalanie chyba nie działa..
Sebko:
Witajcie,
widzę, że problem z DPF w naszych Handejach dotyka niemalże każde 1.7 CRDI.
Mnie też dopadł. Przebieg 110000 km.
Obecnie proces wypalania załącza sie co 20-40 km.
Ostatnio zrobiłem 2000 km po autostradach monitorując temperaturę spalin poprzez moduł ELM i co chwila wypala.
Środek do czyszczenia dolany do paliwa, zero efektu.
Z lektury wątku na forum wynika, że przyczyn może być wiele.
Jak myślicie, zacząć od regeneracji DPF czy może zerknąć gdzieś indziej?
kacluk1987:
Ja byn myslal nad wycieciem. SZkoda bo i40 wyglada nieziemsko. Moim zdaniem najladniejsze kombi. Ale po waszych problemach z dpf nie kupie go:( jezdzac dziennie 10-15km wiec aljo wezme leona w dieslu albo insignie. Kupic ladne kombi w automacie to niemal niemozliwe
Nawigacja
[#] Następna strona