Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (62/168) > >>

MD13:
Nie da się. To jest pseudoekologia. Dobre tylko dla serwisu nie dla kierowców i ekologi . Płać kurna jak za PRL

Venom:

--- Cytat: "Alfred" ---Mam pytanie. Czy jak jezdziliscie ze swoim autami do ASO z dpf to sprawdzili wam poziom  zpachania. Wypala mi sie co 100km około a głownie jezdze w trasie. Zalałem tym srodkiem Liqui Moly, wyjechalem z 2tys km ale roznicy nie widze. Jakos nie widze zeby poziom oleju mi rosl. Raz cos mi zczytali z kompa i powiedzieli tylko ze wedlug nich z DPF wszystko jest okej. Wymienili mi z 3 miesiace temu EGR i po wymianie zauwazylem ze problem z wypalaniem wzrosl. Moze byc to tez jakas przyczyna?
--- Koniec cytatu ---

Nie wiem, może to złudzenie ale ja robię tak. tankuje zbiornik na minimum 50 litrów. leje to ustrojstwo tylko ja leje to z K-2 , jest dużo tańsze niż z Liquid moly . Teraz od zalania przeleciałem 310 km i póki co zero wypalania a  90% to jazda po mieście  na dystansie 7-10 km . Spalanie mam teraz 6,4 L i to właśnie po mieście a mam zmapowany z 115 na 160 koni zatem  czymś te konie trzeba karmić .

Alfred:
Jade w nastepnym tyg do aso z DPF. Sprawdzalem i oleju mi nie przybywa. Moze dlatego ze od 3 miesiecy gapie sie w spalanie i jak widze ze dopala to go nie gasze. Mam jednak pytanie czego sie moge spodziewac po ASO. Raczej w te wypalania serwisowe nie wierze. Zastanawiam sie czy przyczyny tez moga byc inne. Walniety czujnik albo cos bo zaczyna mi wypalac dosc czesto jak tylko go rozgrzeje i wjade na "S". Zrobie 120km trasy i znow zaczyna dopalac. Problem przed wymiana EGR na nowy nie istaniał. Przebieg to 88tys.

Alonzo_:

--- Cytat: "Alfred" ---Mam jednak pytanie czego sie moge spodziewac po ASO.
--- Koniec cytatu ---

Na 99% niczego sensownego. Ale zostaje ten 1% ...a może właśnie Tobie pomogą. Oby.

Alfred:
Tego sie nie spodziewam. Gwarancje mam do listopada. Chciałbym zeby chociaz zbadali poziom sadzy czy cos takiego. Będe wiedzial przynajmniej ze mam odwiedzac zaklad gdzie regeneruja czy moze to wina czegos innego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej