Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (61/168) > >>

Pajaro:
arti_100, miałem do czynienia z tym serwisem- 400 zł za wykręcenie DPF i 2 min na komputerze- cenią się.

Pajaro:
Riux czy rozwiązałeś problem wypalania co 30-50 km po regeneracji filtra?

Alfred:
Mam pytanie. Czy jak jezdziliscie ze swoim autami do ASO z dpf to sprawdzili wam poziom  zpachania. Wypala mi sie co 100km około a głownie jezdze w trasie. Zalałem tym srodkiem Liqui Moly, wyjechalem z 2tys km ale roznicy nie widze. Jakos nie widze zeby poziom oleju mi rosl. Raz cos mi zczytali z kompa i powiedzieli tylko ze wedlug nich z DPF wszystko jest okej. Wymienili mi z 3 miesiace temu EGR i po wymianie zauwazylem ze problem z wypalaniem wzrosl. Moze byc to tez jakas przyczyna?

kielta82:
a ja wam powiemze nawet nie wiem czy mi sie wypala czy nie wypala a duzo jezdze po miescie,ostatnio mialem wypad na s3 300 km i tez nie widzialem zeby sie cos wypalało,ani obroty nie zwiekszyly sie a ni nic ,wiec nie mam pojecia jak zwrocic na to uwage ze juz soe zaczyna cos robic

Pajaro:
Ja daję do regeneracji DPF- 3 tys km po wymianie oleju i już mam ponad maksymalny poziom. Do tego zaczyna mi świszczeć turbina- a mam dopiero 145 tys km przejechane. Niestety ale częste wypalanie mi ją dojechało. Od rozrzedzonego oleju silnik zaczął mi pracować dużo głośniej. Bądź tu człowieku proekologiczny...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej