Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (51/168) > >>

mariusz00-82:
Właśnie kierownik serwisu zadzwonił że sprawdzili wszystko i jest wszystko sprawne dwa dni sprawdzali a więc już sam nie wiem może faktycznie jest wszystko super i tak ma być ....powiedział że porównywał z innym i40 parametry i są takie same

Alonzo_:

--- Cytat: "Venom" ---ja to ci powiem że powoli wogóel dochodzę do wniosku ze na moja jazdę wokół komina plus dwa trzy wyjazdy na jakiś urlop w roku to chyba ten diesel to bez sensu.
--- Koniec cytatu ---

Nie jesteś sam. Chyba coraz więcej nas jest  :-)

--- Cytat: "Venom" ---Myślę że na dziś wywalenie dpf przy założeniu ze kontrole będą się zaostrzac czyniłoby to auto niesprzedawalnym .
--- Koniec cytatu ---

Moze nie aż tak. Przy staruszku za 3-5 tysia robi sie juz słabo.
Przed sprzedażą lub wcześniej (jak bedzie mus) "truciciel"  będzie musiał kupić jakąś używkę i założyć. Na sztukę. I niech się następny martwi.
Z ekonomicznego punktu wycinka to żaden biznes, wręcz dokładka finalnie tyle że do pewnego czasu jakis tam spokój.

mariusz00-82:
Co do wgrana nowego softu serwis niema takich softów ma tylko poprawki i aktualizacje

Venom:
no to idź byle gdzie do jakiegoś sprawdzonego tunera i niech ci wgra . Przecież mi tez wygrywał przy podnoszeniu mocy .

grem13:
Przed regeneracją ostatnie spalanie 8.6l a dzisiaj tankowałem co prawda byłem po trasie to wyszło spalanie 6.3L

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej