Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
pudzian3:
Jacek72 a czy wiesz moze na jakies zasadzie czyszcza DPFa? znalazlem w uk ludzi ktorzy je czyszcza na zasadzie plukania, czyli wyplukuja sadze I pozniej susza. zastanawiam sie czy to ta sama zasada dzialania. I ile taka przyjemnosc w pl kosztuje??
czy ktos zna moze firme zajmujaca sie tym w woj pomorskim/zachodnio-pomorskim lub gdzies na slasku??
pozdro
Jacek72:
W moim aucie filtr czyszczony był pod wysokim ciśnieniem. Nie wiem czy wodą, czy też były jakieś inne dodatki. Fizycznie wyglądało to tak, że DPF umieścili w jakiejś szafie, tam został podłączony do przewodów i był płukany. Cała operacja trwała około godzinę. Na usługę mam 2 lata gwarancji.
Przed tym zabiegiem filtr wypalał mi się co ok. 80 km, po czyszczeniu pierwsze wypalanie po pond 600-700km , (już dokładnie nie pamiętam), teraz systematycznie przejeżdżam ponad 500 km. Cały czas te same warunki użytkowania auta, czyli głównie miasto. W momencie wypalania- autem jadę poza miasto i tam filtr się wypala.
Koszt usługi 500 albo 600 zł...więc tragedii nie ma. Tyle że musisz dostarczyć wyjęty DPF.
pudzian3:
dzisiaj bylem w tym warsztacie co sie tym zajmuja I powiem szczerze ze mechanic mnie rozbawil... opowiedzialem mu sytuacje ze jeszcze z torque I ze wypala sie bardzo czesto ( w zeszlym tygodniu 3 razy) lacznie jakies 200-250km zrobilem) a on do mnie ze moze sie czesto wypalac bo jest czytnik OBD podpiety caly czas I oszukuje computer ??
no I powiedzial mi cene to mi szczeka opadla... 360£ czyli jakies 1600zl ( nie znam dokladnego kursu) za ta cene to ja bede mial to ustrojstwo wyciete I remapa zrobionego... no ale teraz podobno tu w UK na przegladach maja to ostro sprawdzac niestety :(
mariusz00-82:
Witam wszystkich ja dalej walczę z częstym wypalaniem DPF miasto 50 km trasa co 70-125 km😑 hultaj jest na gwarancji a więc męczę serwis.Problemy z częstym wypalanie zaczęły się jak się ociepliło w zimę w mieście wypalało co 300 w trasie co 440.Pieresze dwie wizyty skończyły się podłączeniem GDS i przeskanowaniem wszystkiego zero błędów oleju nie przybywa kontrolki nie ma auto sprawne .Na trzecia wizyte umówiłem się z kierownikiem serwisu bo moim zdaniem co 50 km w mieście to nie jest normalne .Do serwisu przyjechałem z wypalający się DPF kierownik zrobił kółko pokazałem jak wygląda wypalenie na pasku zpalania oczywiście wszystko ok jak wypala to dobrze :cry: Zostałem zaproszony na godz 14 na podłączenie do komputera ,po podłączeniu wypalania z rana nie było bo kierownik wyłączył samochód i przerwał wypalanie,ostanie zapisane wypalanie 90 km temu sadzy 10.90gram dalej zdaniem serwisu wszystko ok czyli jedziemy w trasę i sprawdzamy czy wszystko ok.Na trasie po 30 km rozpoczyna się wypalanie trwa przez 20 km kończy się przed wjazdem do ASO więc idealnie sprawdzamy zapełnienie wypaliło do ZERA :shock: Czyli wszystko jest super wypala..Wszystko przebiegło prawidłowo .. Ale jutro robi Pam trasę to w poniedziałek pan przyjedzie i zobaczymy jak po trasie...
Trasa 450 km
Pierwsze wypalanie po 93 km trwało 23 km kolejne po 90 km trwało 26 km kolejne po 82 km trwało 6 km( korki na obwodnicy Warszawy) kolejne po 111 km trwało 18 km
W poniedziałek jade do serwisu pewnie się dowiem że jest ok bo wypala a nigdzie nie jest podane co ile powinno wypalać.Co o tym myslicie :oops:
[ Dodano: 2018-06-09, 10:42 ]
Podczas tych przejechanych 60 km na komputerze było ok turbo wtryski czujniki wszystko ok.
[ Dodano: 2018-06-09, 10:44 ]
Przebieg 115 tyś
MD13:
Przy tym prz biegu to ja wywaliłem filtr. W ciągu tego przebiegu już ci się zapitoli DPF i musi częściej wypalać niż nowy bo ma mniejszą pojemność i tyle. A w serwisie co ci powiedzą jak jest na gwarancji? Że jest oki. Jak skończy się gwarancja to ci każą kupić nowy DPF za grube pieniądze +robocizna.
Nawigacja
[#] Następna strona