Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (28/168) > >>

Alonzo_:
Czytając to forum dochodzę do smutnej refleksji - regeneracja za wiele nie poprawi w tzw upierdliwości posiadanie dpfa. W dziale i30 koledzy piszą że po miescie i wkolo to w świeżych autach mają wypalania co kilka setek.
Dziwi mnie to że zapewne to wypalanie tak  jak w tych  i30 takbi  u mnie sie odbywało stosunkowo często ale przez ponad 4 lata i 75 tys km nie przywiązywalem wagi, nie zaprzątalem sobie glowy procedurą a nigdy w tym czasue nie mialem dolewek do oleju bo olej regularnie sprawdzam w kazdym sprzęcie (zboczenie z off-roadu). Dopiero upierdliwe stalo się to po tym dystansie.
Osobiście sceptyczny jestem że gdybym dal zregenerować to w moim użytkiwaniu wrócą beztroskie poprzednie chwile....
Tu jedynie wywalenie ustrojstwa albo przesiadka na Pb uwolni mnie od tego :cry: .

waszek_rmc:
Powiem tak, nie miałem nowego auta z filtrem DPF i nie wiem jak to jest. Ale teraz po regeneracji, zapomniałem, że go mam - przestałem się przejmować. Wypala się co 400-700 km (zależy jak jeżdzę, teoretycznie wiem, że jazda typowo krótkoodcinkowa kończy sie wypalaniem po 400 km - ale ta już wypada w trasie. Oleju nie przybywa (na szczęście też nie ubywa :) ) wszystko działa jak w zegarku... mam nadzieję, że jak najdłużej.
Ostanie wypalanie trwało maks 10 km, byłem w szoku :) Na ten moment filtr mi nie przeszkadza. Fakt, wydałem na ustrojstwo 800 zł, ale jazda i40 póki co mi to rekompensuje.
Dziś w sumie zalałem dodatkowo jeszcze dodatek marki Liqui Moly do DPF - polecał mi to macher od DPF, wydatek niewielki, jak pomaga jak umarłemu kadzidło to raczej kosztów dodatkowych nie odczuje :)Zamierzam to wlewać co 4-5 tys, zobaczymy jak po roku to będzie wyglądać :)

Jacek72:
W moim i40 wypalanie co ok. 300 km (jeżdzę głównie w mieście), jednak gdy zaobserwuję że DPF się wypala- od razu auto rusza ws trasę. Trasa to może zbyt wielkie słowo, bo aby wypalić potrzebuję również ok. 10 km...Przebieg mam 102 tys.km... DPF bez regeneracji...Dodam że w trasie mniej więcej wypalenie co ok. 500-600 km..
Miałem inne auta z DPF- więc uważam że i40 nie jest aż tak problematycznym autem jeżeli chodzi o to ustrojstwo..

mariuszh1022:
Witam.
Może ktoś z Kolegów zna parametry rezystancji czujnika temperatury spalin i czujnika różnicy ciśnienia w DPF silnik 1,7  116 km . Ja swój czujnik temperatury spalin naprawiałem po obgryzieniu przez kunę ale po około pół roku wzrasta mi poziom oliwy w misce czyli coś nie tak. Wypalenia DPF dosyć częste bo jazda na krótkich odcinkach 15 -25 km ale diagnostyka kompem Delphi i WoW pokazuje że filtr ok czujnik też pokazuje temperaturę tylko czy właściwie?. Boję się czy to nie ten czujnik przekłamuje temperaturę. Błędów żadnych nie pokazuje. Zamówiłem nowy oryginał wymienię czujnik i olej. Będę obserwował.  
Pozdrawiam.

Venom:
klasyczny objaw częstych i nie dokończonych regeneracji dpf

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej