Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
mariusz00-82:
--- Cytat: "djrexy" ---Witam!
Zakupiłem interface OBDII ELM 327 na wifi oraz program Torque Pro.
Wszystkko ładnie skonfigurowałem do komunikacji i pokazuje obroty silnika prędkośc itp. lecz jak wybrałem widget z temperaturą DPF to pokazuje -40. Czy coś pominałem? czy ktoś z Was mógłby mnie naprowadzić jak dobrze skonfigurować Torue pro? A może muszę poruszać się autem bo DPF nie będzie pokazywany na postoju? Link do filmu przedstawiającego mój problem.
//www.youtube.com/watch?v=ChuJIbjUC5w
dzięki za każdą pomoc.
--- Koniec cytatu ---
I jak kolego da się sprawdzić momęt wypalania DPF przez interface elm 327
Alonzo_:
Kolega jeżdzi i cały czas pilnuje temperatury bo go wcięło ;-)
Jak masz wtyczke obd na bth i rozszerzonego torqua wgranego w telefon to musi działać. Tylko kwestia właściwej konfiguracji j/w.
Ja tylko kontynuując wątek dodam, że obserwacja chwilowego spalania jest dobrym źródłem informacji o wypalaniu dpfa. Teraz tylko na tym się opieram.
mariusz00-82:
Kolego a wrzuciłbys jakiś link z allegro który będzie pasował do i40 ,co do obserwacji spalania chwilowego to nic nie dam rady zaobserwować:-P
Chwilowe spalanie to tu się patrzy????
waszek_rmc:
Tak, tutaj. Najszybciej wyłapać hamując silnikiem - wskazuje wtedy jakaś wartość. Nie wiem jak to bedzie u Ciebie w automacie.
Pytanie, co tutaj się stało ze stoisz a chwilowego spalania brak? Byc może wersje z automatem na postoju nie pokazują spalania. Ja mam pasek na full...
Alonzo_:
W wersji z "ćwierćkołem" kreskowanym na postoju też nie pokazuje spalania, jak u mnie.
Zycie z dpfem jest "ciekawe".
Np dziś musiałem coś załatwić a że mam autostrade obok mysle sobie przepale go. Już "sporo" (znaczy mało) zrobił od ostatniego dopalania patrząc na poprzednie, no to lecimy. Zrobiłem jakies 70-80 km 140-150..... a on nic. Tak sobie pomyślałem czy nie poleci sobie ze mną w kulki....
I dobrze mi się zdawało, zjeżdżam na bramki, płacę ruszam a tu widze się wypalać zaczyna. Idealnie w same korki. ;-)
"I jak tu się nie wkur@ić mam" ...jak śpiewał poseł Marzec alias Liroy
Nawigacja
[#] Następna strona