Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Jakie świece i przewody do gazu ?
smoczo19:
Witam posiadam Getza z silnikiem 16, 16v.Od trzech miesięcy mam w nim założony gaz firmy Lovato, i podczas jazdy na gazie na wolnych obrotach jak jadę i dodam gwałtownie gazu szarpnie sobie i nieraz strzeli w filtr powietrza. Byłem u gazownika i myślałem ze jest zele ustawiony gaz, a on mi powiedział ze gaz jest czwartej generacji i sam się. koryguje i mam wymienić świece i przewody albo cewka nie domaga . Moje pytanie jakie kupić świece i przewody,żeby były odpowiednie do gazu. Świece jak ostatnio wykręcałem to były czarne tak jak by nie przepalał.
edit: tytuł. tekla
BartBartez:
--- Cytat: "smoczo19" ---Moje pytanie jakie kupić świece i przewody,żeby były odpowiednie do gazu.
--- Koniec cytatu ---
Takie same jak do auta bez LPG.
Świece najlepiej NGK, a przewody dostaniesz OEM w ICarsie
kosmos2011:
Świece NGK BKR5ES-11, CHAMPION RC10YC4 odstęp między elektrodami 1,0-1,1 mm. Numer przewodów wysokiego napięcia 27501-26D(0,A,C)00. Oryginalne (i te z Mobis) przewody wysokiego napięcia mają logo H i są z firmy BOUGICORD. Napisz na PW do Administratora o zmianę podpisu (+LPG).
Warto przeczytać http://forum.hyundaicoupe.pl/viewtopic.php?f=4&t=2427.
Hants:
--- Cytat: "kosmos2011" ---odstęp między elektrodami 1,0-1,1 mm
--- Koniec cytatu ---
No własnie nad tym parametrem bym trochę poeksperymentował. Obecnie mam 0.6 i zauwazylem, ze motor pracuje na LPG stabilniej niż przy 0.8
kosmos2011:
Zgadza się parametry które podałem są dla silnika nie skażonego LPG.
[ Dodano: 2013-04-16, 18:26 ]
"Oryginalne" kable Hyundai
Mobis
Nawigacja
[#] Następna strona