Forum > Tucson JM

Czy Tucson 2.0 benzyna jest hałaśliwy na zimnym silniku?

<< < (2/3) > >>

y4r3k:
Teraz mam valvoline 10w-40 (wczesniej taki sam castrol) - z takim juz kupilem i nie chcialem zmieniac. Filtr zmienilem na oryginalny, jednak nie zauwazylem istotnej roznicy.
Jesli zostawie samochod rano i stoi na sloncu to po 8h nie ma tego terkotania. Slysze to kiedy jest tak ponizej 15-20 stopni, ale mysle, ze nie kazdy zwraca na takie cos uwage.

niebrzydal:
Oczywiście, silnik nie klekocze cały czas tylko jak jest zimny i przeważnie jak schodzi z obrotów. W mazowieckim, gdzieś koło Płocka jest zakład napraw silników, mówią że trzeba zawory przeregulować nowymi podkładkami, sama robota 100 + ewentualne podkładki 30 za szt. oczywiście we wszystkich się nie wymienia, ale jakby trzeba było to x 16 :(
W serwisie zaproponowali, zostawić auto na 2 tyg. i zrobią 600zł

[ Dodano: 2013-07-25, 13:34 ]
http://www.reinz.com/News_Printkatalog_Reinz_PKW_KIA.pdf   katalog z uszczelkami pod dekiel i inne

y4r3k:
Stwierdzilem, ze kiedys to oddam do mechanika, ale jak bedzie to juz cos konretnego (a moze sie nie pogorszy  :roll:  ) . Nie lubie tlumaczyc mechanikom, ze ja cos slysze , kiedy oni nie slyszą ;D

niebrzydal:
FHU Moto-Szlif od początku swojej działalności posiada siedzibę w Bodzanowie k. Płocka. Z biegiem lat firma otworzyła filie w Płocku i Bydgoszczy.
SIEDZIBA FIRMY
09-470 Bodzanów
ul. Mickiewicza 2

FILIA II

Bydgoszcz
al. Jana Pawła II 145a
tel. (52) 375 36 03
lub (52) 375 23 14

ps. Trajeta mam z Bydgoszczy

y4r3k:
Rozumiem, że to ta sama firma, dobrze wiedzieć gdzie się wybrać w razie czego.
Jeśli się zdecydujesz to daj znać jakie efekty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej