Autor Wątek: Wyrwany amortyzator  (Przeczytany 2521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kliszczo

• Gość
Wyrwany amortyzator
« dnia: 26 Marzec 2009, 16:00:37 »
Witam, mam problem wczoraj okazało się że urwane mam górne mocowanie amortyzatora nie całkiem ale już nie wiele się trzyma. Jak się całkiem urwie to amortyzator wraz z kielichem wejdzie w bagażnik.I tu moje pytanie w jaki sposób można próbować to naprawić?Może próbować złożyć jak być powinno i wspawać dodatkowy kawałek materiału.Może to głupie ale innego pomysłu nie mam.

rufuz

• Gość
Wyrwany amortyzator
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Marzec 2009, 16:26:46 »
zastanawiam jak w ogóle doszło do takiej sytuacji. Cos przez bardzo długo musiało być nie tak z tym amorem lub auto było bite. No bo zeby nawet w nieco starszym aucie cos takiego sie stalo. W maluchu rozumiem.

kliszczo

• Gość
Wyrwany amortyzator
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Marzec 2009, 18:50:52 »
Poprostu kielich był cały obrdzewiały i gdzieś na polskich dołach odleciał. Fakt że nie całkiem ale dziura jest duża trzyma się tylko od wewnętrznej strony, możliwe że auto wcześniej nie miało robionej konserwacji, nie wiem co mogło być tego przyczyną samochod mam od września. Patrzyłem drugi kielich ale jest ok żadnej rdzy.

BartBartez

• Gość
Wyrwany amortyzator
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Marzec 2009, 12:19:58 »
Cytat: "kliszczo"
w jaki sposób można próbować to naprawić

Kawałki blachy i spawarka

e-gen

• Gość
Wyrwany amortyzator
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Marzec 2009, 14:41:47 »
jeżeli jeszcze MUSISZ eksploatować to auto to jedź do blacharza na wioskę i Ci wyspawa - przed spawaniem odłącz "-" w ako.

kliszczo

• Gość
Wyrwany amortyzator
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Marzec 2009, 19:27:08 »
auto gotowe trochę chęci migomat kawałek blachy pomoc szwagra i autko jak nowe.