Forum > Matrix / ix20
[ix20] Lampy ledowe ix20 fabryczne
zbyniuw48:
Witam Jack55 i wszystkich zainteresowanych.
pospieszyłem się z tą prośbą o podpowiedź bo jednak się zmobilizowałem żeby samemu rozpoznać temat. Żarówki już kupiłem wcześniej na jafra.com.pl (60 zł za szt) Nie masz jack55 zupełnie racji że to jakieś paski. Każda żarówka, to jest zespół 68 małych diod LED które po zamontowaniu świecą pięknym, naprawdę białym światłem.
Może to i bajer, do tego niezbyt tani ale cieszy oko. :mrgreen:
Wymienia się je odpinając częściowo plastikowe nadkole tak żeby je odgiąć i włożyć rękę. Reszta tak jak w instrukcji samochodu w dziale wymiana żarówek.
Pozdrawiam
jack55:
--- Cytat: "zbyniuw48" --- Nie masz jack55 zupełnie racji, że to jakieś paski. Każda żarówka, to jest zespół 68 małych diod LED które po zamontowaniu świecą pięknym, naprawdę białym światłem.
--- Koniec cytatu ---
zbyniuw48 pisząc o ledowych paskach miałem na myśli opcję z montażem na światłach drogowych na zasadzie ich wklejenia w miejsce jak na fotce poniżej
http://www.autobedrijf-ouwerkerk.nl/uploads/userfiles/Image/Hyundai%20accessoires/Hyundai%20ix20%20accessoires/Afbeelding5.jpg
Oczywiście domyślam się tylko, że trzyma się to wszystko przy pomocy jakiejś taśmy na klej czy innego super patentu ale z pewnością wymaga to demontażu reflektora lub całego przedniego zderzaka :-/
Wygląda to rzeczywiście super ale co do trwałości takiego rozwiązania jestem dość sceptyczny :-/
Pozdrawiam Kolegę ;-)
kri$:
--- Cytat: "zbyniuw48" ---Witam Jack55 i wszystkich zainteresowanych.
pospieszyłem się z tą prośbą o podpowiedź bo jednak się zmobilizowałem żeby samemu rozpoznać temat. Żarówki już kupiłem wcześniej na jafra.com.pl (60 zł za szt) Nie masz jack55 zupełnie racji że to jakieś paski. Każda żarówka, to jest zespół 68 małych diod LED które po zamontowaniu świecą pięknym, naprawdę białym światłem.
Może to i bajer, do tego niezbyt tani ale cieszy oko. :mrgreen:
Wymienia się je odpinając częściowo plastikowe nadkole tak żeby je odgiąć i włożyć rękę. Reszta tak jak w instrukcji samochodu w dziale wymiana żarówek.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Ja swoje LEDy kupiłem na ebay`u w chinach, koszt z przesyłką 17 zł.
zbyniuw48:
kri$ napisał:
Ja swoje LEDy kupiłem na ebay`u w chinach, koszt z przesyłką 17 zł.[/quote]
różnica w cenie kolosalna. Podobno stare żydowskie przysłowie mówi: lepiej jedną ręką handlować niż dwiema pracować.
Pozdrawiam
jack55:
Rozumiem, że o takich światłach led jest rozmowa ;-)
http://hyundaiklub.pl/forum/download.php?id=176
Wygląda to dość fajnie, ciekawe czy montaż jest skomplikowany.
Nawigacja
[#] Następna strona