Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Samootwierające się drzwi, dym z czujnika kolektor
klemens:
Małe zastrzeżenie do Zibiego: przyczyną niedomykania nie jest szczelność auta. Wiem, że niektóre serwisy wciskają taki kit. W środku budy są specjalne żaluzje, odbierające ciśnienie powstałe przy zamykaniu ostatnich drzwi. Zatem uchylanie szyby nic tu nie da. Przyczyną są niedbale ustawione wzajemnie: zamek i rygiel.
Najlepiej kupić sobie porządne klucze i pomału samemu dopasować, jak pisze Azool.
linkinlp:
Wielkie dzieki koledzy za odpowiedzi.
Jak zrobi sie cieplej popatrze na te drzwi. Pojde za hintem i poluzuje delikatnie rygiel i zamek w drzwiach aby same sie spasowaly. Co do bialego dymu to jestem juz spokojny. To moj pierwszy samochod prosto z fabryki takze nie mialem pojecia, ze tego rodzaju rzeczy moga miec miejsce co wiecej, ze jest to calkiem normalne. badz co badz musialem sie upewnic. W koncu 130tys czy tez 65tys zl :-D na ulicy nie lezy. Ponadto uwazam, ze niezaleznie od ceny auta producent powinien zadbac aby samochod byl dopracowany. W koncu to lezy w jego interesie, czyz nie? :-)
klemens:
Niby tak ale jak producent sprzedaje auta na pniu to chce ich pogonić, ile wlezie a jakość spada na dalsze miejsce. Przed zakupem zastanawiałem się też nad Sportage ale jak usłyszałem, że uruchomiono produkcję na 3 zmiany (z uwagi na popyt) zrezygnowałem. Też pracuję czasem w nocy i wiem, jak się wtedy pracuje. Nie chciałbym trafić na auto składane na IIIzmianie.
rybkin:
http://www.autoclub-ix35.ru/viewtopic.php?f=18&t=846&start=45
Popatrz na obrazku widać ze w uszczelkach drzwi są małe dziurki,oni odpowiadają za odprowadzenie powietrza przy zamykaniu.Powydłubuj resztki gumki z tych dziurek,drzwi będą lepiej się zamykać.Sprawdziłem sam i trochę pomogło.Pozdrawiam
linkinlp:
Dzieki 'rybkin' te uszczelki rowniez sprawdze :-) z dwojga zlego wole dlubac w dziurkach niz majstrowac przy zamku :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona