Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Samootwierające się drzwi, dym z czujnika kolektor
Zibi:
ponieważ u mnie przy opuszczonej szybie, nawet delikatnie popchnięte drzwi zamykają się idealnie, skłaniam się do ciśnienia blokującego poprawne zamykanie ... wcześniej miałem Toyotę Avensis i przed zakupem wszyscy mnie ostrzegali, aby nie kupić montowanej w Anglii, właśnie z powodu trójzmianowej montowni i zatrudniania tam "murzynów" - w sensie niewolników, a nie ludzi ciemnoskórych.
powinniśmy uczulać nowych nabywców, którzy miejmy nadzieję tu zaglądają, aby dokładnie sprawdzali swoje nabytki, fakty są takie, że te auta dobrze się sprzedają, a więc montaż musi być odpowiednio szybki aby podaż zadowoliła pobyt.
ryba4:
Przednie drzwi prawe jak i lewe, dosyć ciężko się zamykają, tzn. trzeba po prostu mocniej trzasnąć - mam wrażenie, tak jakby już było cos wyrobione od ciągłego otwierania i zamykania...
Czy też macie taki problem, i może ktoś już jego rozwiązał, więc proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
jacek2:
Sprawdź czy tak samo się zamykają ciężko gdy masz uchyloną którąś szybę. Może to powietrze w środku utrudnia zamykanie drzwi. Pisał już ktoś o tym kiedyś. Z a to odpowiedzialne są kurtyny powietrzne z tyłu auta w okolicy zderzaka.....
ryba4:
--- Cytuj ---
--- Koniec cytatu ---
Trafiłeś w 100%!
Tj ta przyczyna!
Dzięki, postaram sie odnaleźć ten wątek na forum
ryba4:
Faktycznie, była o tym mowa w innym wątku, ale nie znalazłem tam rozwiązania jak sobie z tym poradzić - oczywiście nie zamierzam uchylać okna, żeby drzwi się lekko zamykały ... :)
Może ktoś rozwiązał ten problem z tym odpowietrzaniem z tyłu samochodu?
Nawigacja