Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Zawieszenie, prowadzenie się auta
Cendra:
czy mógłby się "zastać" amortyzator :?: mam taki dziwny problem, wyjechałem na urlop innym autem, Scoupe tydzień stało, wczoraj wsiadam i czuję, że auto jest twarde, po kilku km wysiadłem, sprawdzam a lewy przedni amorek jest strasznie twardy, ciężko ugiąć auto i powoli się podnosi... co to za objawy :?: zastał się, posypał czy jeszcze coś innego :-( :?: prawa strona przy pierwszym ugięciu też wydawała mi się twarda, ale potem "rozbujała" się
Pyros:
--- Cytat: "Cendra" ---zastał się, posypał czy jeszcze coś innego
--- Koniec cytatu ---
Pewnie sie zastał. Bardzo często to wystepuje w amortyzatorach tanich marek. W zime np.często zamarza olej i przez pewien czas dopóki nie rozmarznie jedzie sie jak wozem drabiniastym. Pojeździsz troche i się rozbuja. A jakiej firmy masz amorki?
Cendra:
Nie mam pojęcia co z przodu siedzi, bo jeszcze ich nie zmieniałem, trochę dziwna sprawa, bo nie było mrozów, tylko tydzień stania...
W zimę, przy dużych mrozach nic takiego nie zauważyłem, ale auto było częściej w ruchu...
Teraz kupić jakieś KYB to minimum 250zł od szt...
Zaraz wyjeżdżam do Wawy, może się rozruszają...
Ps: sprawdzałem po południu, największy jest problem z tym, że wolno się podnosi po ugięciu, wycieków nie widać :roll:
sebasecr:
U mnie na odwrót, przód jest miękki ale prowadzi się jeszcze ok. Też zamierzam wymienić amorki. bo te co mam to już trochę siadły. Nasze kochane drogi
Cendra:
taki objaw uznałbym za normalny, ale żeby mieć twardsze to się nie spotkałem...
gdzie najtaniej kupie amory :?: chciałbym KYB gaz, najtaniej znalazłem po prawie 270zł, może znacie jakieś tanie sklepy internetowe :?:
Nawigacja
[#] Następna strona