Autor Wątek: Zawieszenie, prowadzenie się auta  (Przeczytany 11695 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Cendra

• Gość
Zawieszenie, prowadzenie się auta
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Wrzesień 2009, 14:07:42 »
czy mógłby się "zastać" amortyzator :?: mam taki dziwny problem, wyjechałem na urlop innym autem, Scoupe tydzień stało, wczoraj wsiadam i czuję, że auto jest twarde, po kilku km wysiadłem, sprawdzam a lewy przedni amorek jest strasznie twardy, ciężko ugiąć auto i powoli się podnosi... co to za objawy :?: zastał się, posypał czy jeszcze coś innego :-( :?: prawa strona przy pierwszym ugięciu też wydawała mi się twarda, ale potem "rozbujała" się

Pyros

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Wrzesień 2009, 18:18:26 »
Cytat: "Cendra"
zastał się, posypał czy jeszcze coś innego

Pewnie sie zastał. Bardzo często to wystepuje w amortyzatorach tanich marek. W zime np.często zamarza olej i przez pewien czas dopóki nie rozmarznie jedzie sie jak wozem drabiniastym. Pojeździsz troche i się rozbuja. A jakiej firmy masz amorki?

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Wrzesień 2009, 20:33:56 »
Nie mam pojęcia co z przodu siedzi, bo jeszcze ich nie zmieniałem, trochę dziwna sprawa, bo nie było mrozów, tylko tydzień stania...
W zimę, przy dużych mrozach nic takiego nie zauważyłem, ale auto było częściej w ruchu...
Teraz kupić jakieś KYB to minimum 250zł od szt...
Zaraz wyjeżdżam do Wawy, może się rozruszają...
Ps: sprawdzałem po południu, największy jest problem z tym, że wolno się podnosi po ugięciu, wycieków nie widać :roll:

sebasecr

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Wrzesień 2009, 20:44:51 »
U mnie na odwrót, przód jest miękki ale prowadzi się jeszcze ok. Też zamierzam wymienić amorki. bo te co mam to już trochę siadły. Nasze kochane drogi

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Wrzesień 2009, 20:49:35 »
taki objaw uznałbym za normalny, ale żeby mieć twardsze to się nie spotkałem...

gdzie najtaniej kupie amory :?: chciałbym KYB gaz, najtaniej znalazłem po prawie 270zł, może znacie jakieś tanie sklepy internetowe :?:

psy si tec

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Wrzesień 2009, 19:15:50 »
To ja dorzuce co nieco.Ostatnio mialem pare dni wolnego i wzialem sie za podwozie s-coupe. kupilem 2 maty bitumiczne aluminiowe 50 na 180 cm i przykleilem do podwozia. Od listwy metalowej do bocznego progu(zrobie zdjecia).Uzylem kleju do szyb.Klasyczny odglos szumu z podwozia ktory mnie wkurzal zniknal... Teraz jest kultura...Zero drgan na asfalcie o duzej ziarnistosci

Jade sprawdzic cale zawieszenie jutro 8-)

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Wrzesień 2009, 19:42:11 »
kleiłeś maty od dołu :?: :shock:

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Wrzesień 2009, 11:50:16 »
Magnum Technology Gazowe, co sądzicie o tej firmie, mogę je dostać po dobrych cenach, warto :?: np kiedyś do Ponego wrzuciliśmy ori Hyundaia olejowe i było strasznie miękko...

maspex

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Wrzesień 2009, 12:00:52 »
Magnumy spoko sa z dwoch powodow-cena i uznawanie gwarancji. Bratu sie sypnal jeden prawie po roku,wyslal dwa i odeslali dwa nowe :)

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Wrzesień 2009, 12:02:32 »
Cytat: "maspex"
i uznawanie gwarancji

Co nie zmienia faktu, że jest na nie dużo reklamacji. Pisałem już o nich.
To jest mniej więcej półka JC

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 16 Wrzesień 2009, 12:29:27 »
Hyundaia gazowe warto brać :?: miałem w poniaczu olejowe i byłby bardzo miękkie, a tutaj gazowe mogę mieć po 130zł/szt.

Magnumy gazowe po 100zł/szt, dlatego się zastanawiam

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 16 Wrzesień 2009, 13:38:05 »
No to bierz OE. JA ostatnio w Coupetce zmieniałem z przodu mocowania amorków i odkryłem, że siedzi tam jeszcze OE 266tyś km i 12 lat :shock:

psy si tec

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 16 Wrzesień 2009, 19:07:44 »
Ja chcialbym miec miekkie zawieszenie tzn zebym kazda dziure przejezdzal bez wybuchu.Co polecacie?

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 17 Wrzesień 2009, 09:42:36 »
Cytat: "psy si tec"
zebym kazda dziure przejezdzal bez wybuchu.Co polecacie?

Mercedesa E klasę :lol:

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 17 Wrzesień 2009, 10:37:25 »
Hmm no to mam wątpliwości, chyba w ogóle nie występują OE gazowe do Scoupe :roll: może ktoś mi pomóc to ustalić :-/

Cytat: "BartBartez"
Mercedesa E klasę :lol:

Lepszy Citroen Xsantia :)