Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

Zawieszenie, prowadzenie się auta

<< < (4/12) > >>

Kucol:
wydaje mi się że obetrze wiec szykuje się żeby kupic dystans :P
a szpilki tez trzeba dłuższe ??

jedyne foto jakie mam na alu prawie z boku ;p

cezary46:
Na nasze drogi pełne kolein max szerokość opony to 195. Szersza jak złapie koleinę może Was wywalić na sąsiedni pas.Tak,że niestety na naszych drogach w doborze felg i opon należy zachować pewien umiar, żeby nie skończyć w rowie.

bartezr:
Ja tam w swoim s-coupe na przod i tył wsadzilem felgi z oponami 215/40/16 tyle ze z tyłu naciagane na felge 9". przy koleinach trzeba mocno trzymac kierownice ale jezdzic jak najbardziej sie da i zadnych niespodzanek z koleinami nie mialem.:-D

Cendra:

--- Cytat: "cezary46" ---Na nasze drogi pełne kolein max szerokość opony to 195. Szersza jak złapie koleinę może Was wywalić na sąsiedni pas.Tak,że niestety na naszych drogach w doborze felg i opon należy zachować pewien umiar, żeby nie skończyć w rowie.
--- Koniec cytatu ---

dlatego się dziwię, że u mnie na 195 tak się auto zachowuję... jeżdziłem innymi autami w takim rozmiarze i było git.... :-(

cezary46:

--- Cytat: "bartezr" ---Ja tam w swoim s-coupe na przod i tył wsadzilem felgi z oponami 215/40/16 tyle ze z tyłu naciagane na felge 9". przy koleinach trzeba mocno trzymac kierownice ale jezdzic jak najbardziej sie da i zadnych niespodzanek z koleinami nie mialem.:-D
--- Koniec cytatu ---

Ja kiedyś innym autem na 205/50/15 nie utrzymałem się w koleinach.Skończyło się w rowie, na szczęście bez ofiar. Dlatego teraz nabrałem pokory i aktualnie mam 185/60/14 i prowadzi się bez problemu choć przyznaje gorzej wygląda.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej