Autor Wątek: Zawieszenie: tył - stukanie  (Przeczytany 2838 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szk3

• Gość
Zawieszenie: tył - stukanie
« dnia: 24 Marzec 2009, 12:05:35 »
Witam.

Problem jawi się następująco. Od pewnego czasu słychac ( szczególnie na dziurach) stukanie z tyłu z lewej strony. Byłem na warsztacie sprawdzic co może byc i czy są jakieś luzy, ale nic nie stwierdzono. Jedyne do czego były zastrzeżenia to poduszki tylnych amortyzatorów nie są w najlepszej kondycji. Czy może to byc powodem owego stukania? i jeśli ktoś wie ile może wynieśc koszt ewentualnej naprawy?
Przy okazji na co szczególnie w Lantrze zwrócic uwagę przy wiosennym przeglądzie zawieszenia?
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

spina205

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Marzec 2009, 19:15:54 »
Niewiem czy w twojej lantrze jest tak samomo jak w mojej a moja jest z 96r kombi.
Też mi stukał amortyzator z tyłu z lewej strony pomimo tego że był założony nowy amor, poduszka i odbój z osłoną. Okazało się że mechanik nie założył takiej małej podkładki pod nakrętkę mocującą góre amora do poduszki i amor udeżał o poduszkę od dołu na jakiejkolwiek dziurze. Poduszka jak dobrze poszukasz to powinieneś się zmieścić w
70-80zł. Sprawdz czy masz podkładkę pod nakrętką mocującą amor do poduszki.
Jak bym mógł zamieszczać zdjęcia to bym zamieścił jak to umnie wygląda.

szk3

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marzec 2009, 20:30:24 »
spina205, ale myślisz, że po pół roku by się odezwało? bo we wrześniu 2008 roku zmieniałem sprężyny, amortyzatory i odboje, tylko poduszek nie zmieniałem?
Bo od tamtej pory nie miałem z tym problemów dopiero gdzieś od około 2-3 tygodniu zaczęło stukac, sprawdzę to co mówisz i dam znac co i jak.

spina205

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Marzec 2009, 15:02:31 »
Wiesz w samochodach i z częściami do nich jest wszystko możliwe.

szk3

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Maj 2009, 13:38:01 »
Okazało się, że to nie poduszki a tuleje tylnej belki. Zostały wymienione i problem ustał.