Forum > Portal
Co nowego szykuje Hyundai?
milky:
Hyundai stawia na wodór
Koreański koncern podpisał umowę z Londyńskim Partnerstwem dla Wodoru, według której stworzona zostanie strategia rozwoju oraz bogata sieć stacji paliw dla pojazdów o napędzie wodorowym.
Brytyjska organizacja ma na celu przyspieszenie komercjalizacji technologii wodorowej na terenie całej Wielkiej Brytanii. Na mocy umowy zainicjowano ekologiczne projekty powiązane z technologią wodorową warte przeszło 50 milionów funtów. Na ulicach pojawiły się m.in. autobusy, taksówki czy skutery napędzane wodorem, a stopniowo przybywać zaczyna również stacji paliw.
Hyundai ma zamiar wesprzeć Londyńskie Partnerstwo dla Wodoru swoją wiedzą w zakresie rozwiązań wodorowych wykorzystywanych w samochodach. Dla koreańskiego koncernu jest to niezwykle ważne wydarzenie, gdyż to właśnie Hyundai jako pierwszy w historii motoryzacji wprowadził do seryjnej sprzedaży samochód o bezemisyjnym napędzie wodorowym. Warto zauważyć, że badania nad tą technologią trwały 14 lat i pochłonęły kilkaset milionów euro. Sam Hyundai ix35 pokonał w fazie testów przeszło 3 miliony kilometrów. Jego przyspieszenie od 0 do 100 km/h wynosi ok. 12,5 sekundy, a prędkość maksymalna to 161 km/h. Maksymalny zasięg wodorowego Hyundaia wynosi 594 km.
źródło: www.hyundai-blog.pl
Nie chciałem zakładać nowego tematu, a wydaje mi się, że nowinka pasuje tutaj :)
Widać tendencję na rynku do zmierzania ku oszczędzaniu energii co mnie martwi... ale z drugiej strony fajnie, że i Hyundai podąża tą drogą.
crashzero:
tak z innej beczki... :-D
Hyundai wprowadził do sprzedaży w Polsce modele i30 z instalacją LPG. Instalacja gazowa będzie oferowana dla samochodów z silnikiem 1,4l dla wersji nadwozia Wagon oraz 5-drzwiowy hatchback.Ważnym elementem oferty jest utrzymanie 5-letniej gwarancji bez limitu kilometrów.
Hyundai i30 z instalacją LPG
Mając na uwadze oczekiwania naszych klientów i dbając o ochronę środowiska Hyundai wprowadził do sprzedaży w Polsce modele i30 z instalacją LPG. Od 17.09.2013 instalacja gazowa będzie oferowana dla samochodów z silnikiem 1,4l dla wersji nadwozia Wagon oraz 5-drzwiowy hatchback w sześciu opcjach wyposażeniowych. Cena podstawowej wersji 5-drzwiowego Hyundaia i30 wynosi 53 700zł.
Zalety instalacji gazowej to przede wszystkim ekonomiczna jazda i dbałość o środowisko. To alternatywne paliwo pozwala na zdecydowane oszczędności, znacznie obniżając koszty eksploatacji.
Ważnym elementem oferty jest utrzymanie 5-letniej gwarancji bez limitu kilometrów. Ponadto do instalacji LPG zamontowanej w Hyundaiu dodajemy 5 letnią gwarancję, obowiązującą na terenie Polski. Nasi klienci mogą cieszyć się bezawaryjną jazdą i wysoką jakością wykonania zachowując bardzo dobrą ekonomię eksploatacji.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą: www.hyundai.pl/Oferta/LPG/
Tomcik12:
"Cena podstawowej wersji 5-drzwiowego Hyundaia i30 wynosi 53 700zł. "
rozumiem ze silnik 1,4 wersja wyposazenia najubozsza?
jak kupowalem swoje i30 to ta wersja, bez gazu, kosztowala bodajze 45900zl. prawie 8tys doplaty za gaz? :shock:
Zbyszek:
--- Cytat: "Tomcik12" ---rozumiem ze silnik 1,4 wersja wyposazenia najubozsza?
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Cena podstawowej wersji
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "Tomcik12" ---prawie 8tys doplaty za gaz? :shock:
--- Koniec cytatu ---
Niewykluczone. Ile teraz kosztuje na rynku dobra instalacja? Trzeba wziąć pod uwagę, że biorą na siebie gwarancje na 5 lat oraz, że nie tracisz gwarancji na samochód :-P
Tomcik12:
nie wiem ile kosztuje dobra instalacja, i nikt nie powiedzial ze w hyundaiu bylaby akurat dobra.
zapewne oferta jest przeznaczona glownie dla firm, bo ja osobiscie wolalbym dodac sobie klime, czy inne elementy wyposazenia zamiast gazu i miec golasa.
Nawigacja
[#] Następna strona