Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[S-Coupe] Remont generalny??
BartBartez:
Miałem takie samo Scoupe. Jeździło u mnie chyba z 7 lat. Silnik był żyletka. Zmieniłem sprzęgło, tarcze itp pierdoły. Zrobiona blacharka. Wymieniłem calutkie zawieszenie łącznie ze sprężynami, amorami, regeneracją tylnej belki itp. Ale zaczęły mnie wkurzać idiotyczne usterki typu stacyjka, włącznik zespolony świateł (2 razy w ciągu trzech miesięcy) itp. W końcu oddałem go za 900zł.
Jeśli coś przynosi straty to opłaca się to oddać nawet za darmo ;-)
Chyba, że go kochasz i chcesz nim jeszcze długo jeździć to szykuj jakieś 6 - 8tys zł i rób kapitalny remont wszystkiego.
wojciechwoj:
jest ktoś może z bydgoszczy aby polecić jakiegoś mechanika dobrego co by go zobaczył bo zaczynam mieć wrażenie, że mechanicy u których byłem grubo przesadzają.
pinball:
BartBartez, dokładnie auto to czasami skarbonka bez dna :)
Hants:
--- Cytat: "Złośnik" ---Bo jak całe to trochę kiepsko
--- Koniec cytatu ---
Gdy masz sprzecik do kielichowania - to jest to bardzo przyjemna, czysta i prosta robota.
--- Cytat: "Złośnik" ---Ja swój kupiłem za 8 tysi
--- Koniec cytatu ---
:shock: :shock: :shock: Mnie Tatus uczyl, zebym nie wydal na auto wiecej niz moje 3 miesieczne zarobki. chyba troche go zle zrozumialem, bo wydalem.. jednotygodniowe ;-)
--- Cytat: "wojciechwoj" ---nikt go teraz nawet na części nie kupić
--- Koniec cytatu ---
No to ty bedziesz mial skarbnice czesci. Poszukaj tanio modelu ze zdrowymi blachami, ale uszkodzonym silnikiem.
lubecki:
Witam Forumowiczów .
mam taki duży problem . Stałem się posiadaczem Tego rzadkiego i zarazem bardzo fajowego modelu S-coupe z 93r - w Automacie i klimce .
jednak ciocia rdza zabrała się za progi . Przyszedł czas na ich wymianę . Czy może macie jakieś dojście ,aby wyciąć z jakiegoś rozbitka ect .
Jest to dla mnie ważne , bo auto ma wartość bardzo sentymentalną , Jeździł nim mój ojciec , dostałem SCOUPETKĘ w spadku po jego śmierci i nie chcę się z min rozstawać.
Można by kupić coś innego ,ale jak mówię , to OJCOWIZNA więc zależy mi na nim . Chcę go odbudować , zadbać i mieć auto na weekend .
z góry dzięki za wszystkie wskazówki
Nawigacja
[#] Następna strona