Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

[S-Coupe] Remont generalny??

(1/4) > >>

wojciechwoj:
Witam!
Mam taki problem, w warsztacie przed przeglądem powiedzieli mi, że sprzęgło jest całkowicie do wymiany w hamulcach prawdopobnie przewody, ale najgorsza jest blacharka (nie ma progów wg nich).
Widziałem samochód na podnośniku, jest dużo rdzy to fakt, ale za te trzy rzeczy policzyli 4 tys. zł a kupiłem go za 1300.
Co radzicie??
Szkoda mi go bo to pierwsza seria, rzadko występująca w Polsce. Proszę o pomoc.
Dzięki
Pozdrawiam

pinball:
ja mam ten sam problem z blacharką :(
zjada nadkola ruda no i progi też lekko zjedzone.
4 tysiące dużo krzyknęli tak mi się wydaje.

Hants:
Urok starszych aut. Jezeli sam nie potrafisz zrobic sprzegla lub hamulcow- to wg  mnie - powinienes zmienic auto na 'zdrowszy model', stary zachowujac jako zrodlo czesci zapasowych.

Szkoda Twoich pieniedzy i nerwow - wydasz tysiace zlotych na dorazne i niekonczace sie naprawy: gdy pospawasz progi, to zacznie dziurawic sie podloga. Naprawisz podloge, to zardzewieja kielichy trzymajace amortyzatory, etc, itp, itd. Nie warto.

Ujezdzam mojego staruszka niemilosiernie - rzadko cos sie w nim psuje, a blachy ma w stanie dobrym (lub nawet bardzo dobrym jak na swoj wiek). Tez przywiazalem sie do modelu: fajnie wyglada, nietuzinkowy, przejezdza ogromne dystanse, zero problemu z czesciami do silnika, wiem to i owo o naprawach, mam narzedzia i zapal do serwisowania, ale... no mercy - jesli blacha w podlodze zacznie siadac, to calosc skonczy w hucie. Tym bardziej, ze byle dziurka w progach, w UK oznacza oblany przeglad. Naprawy 'latkami' to zupelna porazka - progi zaczynaja rdzewiec jeszcze bardziej w okolicach spawow.

A ze 4 000zl? wydaje mi sie to rozsadna kwota, jesli naprawa obejmie porzadna i schludna robote. Progi to nie taka prosta sprawa jakby sie moglo wydawac.

wojciechwoj:
Dzięki, sprzedam go w całości na części to może chociaż w jakim stopniu zwróci mi się kasa.
Wróciłem do pktu wyjścia i znowu szukam samochodu.
Pozdrawiam

Hants:
Nie zrażaj się do marki. To bardzo przyzwoite auta

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej