Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
Marcin12:
--- Cytat: "1igor1" ---I znów centralny zamek w mojej 40 sobie bzikuje. Miałem już problem wzeszłe wakacje, i wtedy wina padła na brak kontaktu baterii z pilotem, lecz to chyba nie było to.
Ostatnio podchodzę do auta próbuję otworzyć i nic, zero reakcji, więc nauczony ostatnim doświadczeniem wyjąłem baterię odgiąłem blaszki ... i dalej nic. Więc wziąłem kluczyk zapasowy i ... znów brak reakcji.
Więc otworzyłem drzwi awaryjnie i o dziwo kluczyki zaczęły same działać. zamykały otwierały, ale odszedłem od auta na kilka metrów i znów to samo, zero reakcji. więc znów otwarcie awaryjne drzwi i znów kluczyki zaczęły działać. Auto normalnie odpalało. jeszcze ze 2 razy tak się zdarzyło i na razie mam 2 dni spokoju. Ale ta świadomość że żona pojedzie gdzieś tym autem i centralny przestanie działać średnio mnie bawi, bo wyjęcie tej zaślepki aby dostać się do zamka jest niezbyt proste, i żona raczej sobie z tym nie poradzi. Jutro wybieram się do serwisu, zobaczymy co powiedzą.
--- Koniec cytatu ---
Daj znać, co powiedzieli
Ostatnio walczyłem z tym 45 min na parkingu.
Za pierwszym razem trwało to krótko i myślałem ze może cos zakłóca fale i dałem sobie spokój z problemem.
Ale ostatnio myślałem ze wyjdę ze skory.
Jestem ciekaw, co wymyśla w serwisie tez mam się tam wybrać, ale jak pomyśle ze znów zaczną wymyślać bajki żeby się mnie pozbyć to aż mi się nie chce.
A tak na marginesie walczył ktoś z serwisem w temacie spryskiwaczy?
1igor1:
A możesz przybliżyć temat spryskiwaczy? chodzi ci o za częste włączanie się spryskiwaczy reflektorów?
Marcin12:
--- Cytat: "1igor1" ---A możesz przybliżyć temat spryskiwaczy? chodzi ci o za częste włączanie się spryskiwaczy reflektorów?
--- Koniec cytatu ---
Nie, chodzi mi o normalne spryskiwacze do szyb.
Ten od kierowcy to jest chyba jakaś pomyłka pryska za nisko.
Po mieście da się jeszcze z tym żyć, ale na autostradzie przy większej prędkości to jest tragedia
W serwisie stwierdzili tylko ze nic się nie da zrobić, bo są nieregulowane.
Myślałem żeby z tym jeszcze powalczyć, ale po wymianie kierownicy, gąbki w siedzeniu kierowcy a później wymiany tapicerki to już jest mi głupio chodzić do tego serwisu.
A co do spryskiwaczy reflektorów to właśnie się przyglądałem w salonie i nie widziałem żeby Duńskie wersje je miały.
Iktorn:
Też miałem problem z otwieraniem samochodu, to wgrali nowsze oprogramowanie i przeszło.
U mnie otwieranie awaryjne wyglądało następująco - otwarcie drzwi, alarm wyje, szybkie podniesienie klapy i rozłączenie klemów - odczekanie chwili i podłączenie znowu (reset komputera). Wyło w garażu, więc nie było tak źle. Natomiast tempo miałem szybkie - wyło góra 20-30 sek. Potem śrubokręt oraz klucz "10" woziłem ze sobą.
1igor1:
--- Cytat: "Marcin12" ---
--- Cytat: "1igor1" ---A możesz przybliżyć temat spryskiwaczy? chodzi ci o za częste włączanie się spryskiwaczy reflektorów?
--- Koniec cytatu ---
Nie, chodzi mi o normalne spryskiwacze do szyb.
Ten od kierowcy to jest chyba jakaś pomyłka pryska za nisko.
Po mieście da się jeszcze z tym żyć, ale na autostradzie przy większej prędkości to jest tragedia
W serwisie stwierdzili tylko ze nic się nie da zrobić, bo są nieregulowane.
Myślałem żeby z tym jeszcze powalczyć, ale po wymianie kierownicy, gąbki w siedzeniu kierowcy a później wymiany tapicerki to już jest mi głupio chodzić do tego serwisu.
A co do spryskiwaczy reflektorów to właśnie się przyglądałem w salonie i nie widziałem żeby Duńskie wersje je miały.
--- Koniec cytatu ---
To u mnie problemu ze spryskiwaczem nie ma, chyba że za wolno jeżdżę :P
[ Dodano: 2015-03-09, 19:39 ]
--- Cytat: "Iktorn" ---Też miałem problem z otwieraniem samochodu, to wgrali nowsze oprogramowanie i przeszło.
U mnie otwieranie awaryjne wyglądało następująco - otwarcie drzwi, alarm wyje, szybkie podniesienie klapy i rozłączenie klemów - odczekanie chwili i podłączenie znowu (reset komputera). Wyło w garażu, więc nie było tak źle. Natomiast tempo miałem szybkie - wyło góra 20-30 sek. Potem śrubokręt oraz klucz "10" woziłem ze sobą.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za info - jest nas już trzech z tym problemem. Byłem dziś w serwisie zgłosić problem, w środę mam podstawić auto i mają patrzeć. Najgorsze u mnie jest to że ta usterka w przeciągu nie całego roku wystąpiła 2 razy. Podpowiem im z tym softem i zobaczymy co zrobią.
Nawigacja
[#] Następna strona