Forum > i40 VF

[i40 VF] Lista problemow I40

<< < (8/52) > >>

kingtlen:

--- Cytat: "gregor40" ---Witam!
W mojej i40 zauważyłem ze ma pusty zbiorniczek płynu chłodzącego, udałem się do serwisu, stwierdzili ze nie ma żadnych wycieków! Auto ma zaledwie 18000 km. Po przejechaniu może 500 km znowu jest pusto! Musze znowu odwiedzić serwis, myślę ze może to być dość poważna usterka, jeśli nie ma zewnętrznych wycieków! :-(
--- Koniec cytatu ---

Gregor mam podobnie zauwazyłem z 2 tygodnie temu że płynu chłodzącego mam poniżej poziomu minimalnego postanowiłem dolać. Jakie moje zdziwienie gdy wczoraj zauważyłem że płyn jest znów pod kreską. Nie widzę żadnych wycieków ale będę musiał się chyba udać do serwisu.

Inna przypadłością nie wiem czy u Was drodzy forumowicze jest podobnie, w czasie jazdy powiedzmy na biegu 4 na niskich obrotach samochodem trochę trzęsie nie wiem czy to brak mocy na niskich obrotach, w drugim moim samochodzie nawet jak mam niskie obroty na biegu nie odczuwam takich niedogodności.

DvH:
W ub. tygodniu doszła mi awaria czujników parkowania z prawego przodu. Za każdym razem jak wrzucam wsteczny to na wyświetlaczu między zegarami świeci mi się prawy przód na czerwono i piszczy ciągłym sygnałem. W serwisie powiedzieli, że na cały dzień muszę zostawić bo to może być wszystko i może być konieczność "prucia" wiązek elektrycznych. Samochód nie ma nawet roku.

Alonzo_:
Ale złomy z tych 40-tek  ;-)

Mi właśnie coś bluetooth chrzani. Niby problem ma być po stronie telefonu  :shock:
Ktoś to przerabiał ?

DvH:
U mnie (wbudowana nawigacja Hyundai) bluetooth działa z Samsungiem Galaxy S2 bez problemów, nie licząc tego że jak mam w telefonie włączony bt i jestem w pobliżu samochodu to jak odbieram telefon to nic nie słyszę bo chyba auto i tak przejmuje jakoś połączenie. Jest to o tyle dziwne, że samochód może być zamknięty, silnik wyłączony a i tak łączy się po bt z moim telefonem... Jakaś niedoróbka w sofcie wg mnie (tak jak to, że nie można przyciemnić ekranu nawigacji tak jak przyciemnia się podświetlenie całego kokpitu).

Reg III 9. g. Wymazanie cytatu. tekla

przekop:
Cześć
Mam i40 CRDi 136 KM od lipca zeszłego roku i jestem bardzo zadowolony.
Nie jeżdżę nim na co dzień do pracy, częściej w trasy na weekend. DPF mnie nigdy nie niepokoił. Nic poważnego do tej (~19 tys) pory się nie wydarzyło.
Miałem za to w tym tygodniu wymieniony już trzeci reflektor. Zimą zapaliła się kontrolka AFLS i przy okazji wymieniono mi tylną zaparowaną lampę. Teraz zaparowała mi jedna przednia przeciwmgielna.
Z tego co piszecie, to muszę przy jakiejś kolejnej wizycie ponarzekać na "klekotanie" w przednim podszybiu po stronie pasażera.
Po 12 miesiącach serwis na Połczyńskiej w Warszawie miło zaskoczył mnie informacją o przeglądach dla diesel'i dopiero po 24 miesiącach lub 30 tyś. km. Jak się okazało inni chcieli mnie orżnąć na prawie tysiaka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej